Zapaceli de primavara

Faza din meciul Concordia Chiajna - U Cluj

In pofida faptului ca primavara a dat buzna peste noi cu calduri de sezon estival, o droaie de scribalai si-au lasat mintile sa colinde cu nelipsitul instrument de urare hibernala – sorcova -, inventand, cum le e obiceiul, tot soiul de tampenii, pe care, daca le iei in seama, risti sa imbraci o camasa cu manecile innodate.

Faza din meciul Concordia Chiajna - U Cluj

Dintr-o lipsa cronica de inspiratie, ziaricii, cum i-a botezat (fara popa) Razvan Boanchis, au scos pe taraba ideea ca unele rezultate din fotbalul nostru anemic ar fi trucate cu gandul la casele de pariuri sportive. Vezi, Doamne, d-aia s-ar fi lasat Petrolul sa fie umilita de echipa primarului din Chiajna, fiindca antrenorul Reghecampf ar fi particica din cloaca pariorilor, d-aia si alte jocuri ar fi fost masluite, ba mai mult, arbitrii ar fi si ei varati, cu fluiere cu tot, in butoiul cu miere! Ne dam astfel seama ce lipsa de idei si ce zapaceala le inoata prin capatani acestor manuitori ai pixului. Sa nu vezi ca echipa Concordia si-a schimbat stilul de joc, sa nu vezi ca gazarii respira tot mai greu, sa nu intelegi ca fluierarii nostri sunt niste anonimi, fara personalitate, si ca ei strica meciurile defavorizand unele echipe, ne mana spre banuiala ca acesti „propovaduitori ai miscarii sportive” sunt niste indivizi cazuti cu deltaplanul pe meleagurile fotbalului. Acesti baieti busiti din tarii sunt fascinati de prostiile debitate de Gigi Becali, Borcea, Porumboiu si inca vreo cativa finantatori care, atunci cand formatia lor pierde meciul, acuza (improscand pe toti cu tiruri de saliva) arbitrajul, starea terenului, lipsa aerului din basica pusa-n joc, fara a zari barna din propriii lor ochi. Dar sa-i lasam pe acesti „formatori de opinie” sa inventeze in continuare scenarii bolnave si sa ne ocupam nitelus de zapaceala nascuta din programarea a doua etape (a 22-a si a 23-a) in decurs de-o saptamana. Probabil ca niste trairi interioare ascunse l-au determinat pe Mitica Lepefe sa programeze „doua-n-tr-una”, cum se spune, obligand atat echipele, cat si spectatorii sa se inghesuie in timp ca la pomana porcului. De unde si niste rezultate zapacite, de care ne-am minunat: Chiajna ii strica sarbatoarea Petrolului, Ceahlaul le schimba macazul rapidistilor, Brasovul da foc culturilor lui Porumboiu, Targu Mures ii degradeaza pe cei de la Steaua, studentii din Regie le mananca  suplimentul celor de la CFR Cluj, iar galatenii impart cu „cainii rosii”  halca de carne aruncata de Cornel Dinu din elicopter.

Toate astea, in etapa a 22-a. Daca mai punem la socoteala ce s-a intamplat in urmatoarea etapa, bagata in sufletul celei dinainte (Sibiul lasa repetenta invincibila gasca zurlie, cei din Tirgu Mures le ferfeniteaza blazonul celor de la Astra, Brasovul impinge Rapidul in depou, nepotii vasluianului Constantin Tanase le smulge covrigii din coada „cainilor” din Tei), putem spune ca in aceasta primavara fotbalul s-a cam zapacit!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger