AcasăSPORTXavi, între DEMISIE și DEMITERE

Xavi, între DEMISIE și DEMITERE

Din cauza rezultatelor slabe, Xavi Hernandez a ajuns să fie pus într-o situație penibilă – demisie de onoare sau demitere rușinoasă? Considerat cel mai mare mijlocaș din istoria Barcelonei, Xavi ia în calcul să renunțe după ce catalanii au pierdut, scor 2-4, în fața celor de la Bilbao, în sferturile de finală ale Cupei Spaniei.

Începutul de meci pe San Mames a fost de coșmar pentru echipa „blau-grana” – 1-0 pentru Athletic după câteva secunde de la fluierul de start! Chiar dacă au trecut în avantaj după reușitele lui Robert Lewandowski și Lamine Yamal, catalanii s-au prăbușit în repriza secundă, încasând trei goluri.

Barcelona aproape a pierdut orice șansă de a cuceri vreun trofeu în acest sezon, căci titlul în Primera Division și Liga Campionilor par misiuni imposibile.

În urmă cu câteva zile, chiar Xavi spunea că va pleca dacă obiectivele clubului nu mai pot fi atinse, cu referire la cucerirea unor trofee.

După meciul din Țara Bascilor, întrebat din nou despre demisie, legenda Barcelonei și-a întărit afirmațiile precedente: „O spun din nou – dacă nu vom fi în cursa pentru a câștiga vreun trofeu la sfârșitul sezonului, voi pleca!”.

Pe de altă parte, același Xavi a insistat că formația pe care o pregătește traversează doar o perioadă mai dificilă și asta fiindcă este în formare. Cu un lot care are în componență mulți tineri și chiar câțiva juniori, proaspăt promovați de la academia clubului, rezultatele nu pot fi altele.

Când spun că suntem în construcție, asta înseamnă – începutul unei perioade importante pentru viitorul Barcelonei. Începutul unei generații importante, indiferent dacă eu voi mai fi antrenor sau nu.

Barcelona are un viitor. Pe de o parte sunt trist pentru rezultatele astea, dar pe de altă parte sunt mândru de performanța jucătorilor tineri”, a conchis Xavi.

author avatar
Mihail Ioan
318 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger