AcasăSPORTWozniacki, eliminata! Pierde locul 1 WTA

Wozniacki, eliminata! Pierde locul 1 WTA

Wozniacki poate retrograda pana pe locul 4 mondial dupa Australian Open

Kim Clijsters, campioana en-titre de la Australian Open, a eliminat-o pe Caroline Wozniacki, locul 1 in ierarhia mondiala. Belgianca s-a impus, cu 6-3, 7-6, in meciul disputat ieri, in sferturile de finala.

Wozniacki poate retrograda pana pe locul 4 mondial dupa Australian Open

In urma esecului suferit pe „Rod Laver Arena”, Wozniacki va pierde sefia clasamentului WTA. Daneza ocupa locul 1 de 67 de saptamani, mai precis de pe 11 octombrie 2010. Desi a dominat mai bine de un an tenisul feminin, Wozniacki nu a fost unul dintre cei mai indragiti lideri, ea fiind acuzata de lipsa rezultatelor notabile la turneele de Grand Slam (are in palmares doar o semifinala la Australian Open si o finala la US Open). Daneza va avea 7.085 de puncte in clasamentul ce va fi dat publicitatii dupa incheierea turneului de la Melbourne, urmand a fi depasita in mod sigur de cehoaica Petra Kvitova, indiferent de rezultatul acesteia din meciul cu Sara Errani, duel care urma sa se dispute in aceasta dimineata,  dar si de Victoria Azarenka.

Tecau, in primii 10 jucatori ai lumii

Romanul este deja in semifinalele turneului de dublu, la doar a doua editie in care participa alaturi de suedezul Robert Lindstedt. Cei doi s-au impus, cu 6-4, 6-4, in disputa cu americanii Scott Lipsky si Rajeev Ram. Horia, actualmente locul 13 ATP, va urca intre primii 10 cei mai buni jucatori de dublu ai planetei.

Federer – Nadal, semifinala de vis la Melbourne

Ambii si-au asigurat, ieri, calificarea in semifinalele Australian Open 2012. Federer s-a distrat cu argentinianul del Potro, scor 6-4, 6-3, 6-2, in timp ce Nadal a avut ceva emotii cu cehul Berdych, pe care l-a invins in patru seturi, 6-7, 7-6, 6-4, 6-3, dupa patru ore si 17 minute. Nadal si Federer se vor infrunta in prima semifinala de la Melbourne. Va fi a 27-a intalnire intre cei doi mari rivali. Astazi se decide a doua semifinala. Novak Djokovic, campionul en-titre, il infrunta pe David Ferrer, iar Andy Murray, vicecampionul en-titre, da piept cu Kei Nishikori, revelatia turneului.

author avatar
Cristi Ionita
167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger