AcasăSPORTWorld Cup 2018, falimentul unei intregi natiuni

World Cup 2018, falimentul unei intregi natiuni

Spartak Stadium ar trebui sa fie de cinci stele

Cu cinci ani ramasi pana la startul Cupei Mondiale, rusii de rand se gandesc cu groaza ca organizarea acestei competitii este o palarie mult prea mare pentru ei.

Aeroportul de la Kaliningrad nu arata mai bine decat cel de la Baneasa

Desi pare greu de crezut, in Rusia se mai realizeaza si sondaje de opinie, ce-i drept doar din cand in cand si fara tematica politica. La un astfel de chestionar, initiat de jurnalistii publicatiei „Gazeta”, 95% dintre rusi s-au aratat neincrezatori ca „mondialul” din 2018 va aduce vreo imbunatatire economica tarii, asta chiar daca pana acum s-au creat peste 65.000 de noi locuri de munca; majoritatea crede ca o asemenea competitie sportiva ar ajuta doar la imbunatatirea imaginii externe. Se feresc sa o declare public, dar cam de aceeasi parere sunt si guvernatorii regionali, care cer suplimentarea bugetelor pentru a face fata cheltuielilor cu infrastructura. De exemplu, Alexandr Tkachyov, guernator al regiunii Krasnodar Krai si apropiat al presedintelui Vladimir Putin, sustine ca nu poate pune lucrurile la punct pana in 2018: „Intre Soci 2014 si Cupa Mondiala este prea putin timp pentru ca Rusia sa se prezinte bine din punct de vedere organizatoric”.

Spartak Stadium ar trebui sa fie de cinci stele

In tot acest tablou, seful statului pare elementul in plus. Spre deosebire de cei din jur, Vladimir Putin sta linistit, convins fiind ca va gasi intelegere la oligarhi. In special la cei ramasi in tara, carora le va sugera sa cotizeze la un fond de urgenta, special creat pentru evitarea unui posibil dezastru financiar national. Vizati de rugamintea presedintelui rus sunt in special Leonid Fedun (patronul clubului Spartak Moscova), Ilsur Metshin (primarul orasului Kazan) si Suleyman Kerimov (patronul clubului Anji Mahacikala), dar nu-i exclus ca si „strainii” Roman Abramovici si Dmitry Ribolovlev (patron AS Monaco) sa vina in ajutorul „Tarului”. Nota de plata pentru cheltuielile urgente se ridica la doua miliarde de euro.

Putin si Abramovici discuta constant despre fotbal

Se construieste „pe incet inainte”

Ultimele inspectii FIFA arata ca infrastructura este, in multe orase, departe de asteptari. Lucrarile la stadioanele „Spartak” si „Kaliningrad”, care ar fi trebuit inaugurate in 2014, sunt mult in urma, reconditionarea arenei „Lujniki”, cea care va gazdui finala, se face „pe incet inainte”, iar marirea capacitatii stadionului „Central” din Volgograd inca nici nu a inceput. In plus, conform „gazeta.ru”, multe dintre aeroporturile locale au nevoie de imbunatatiri masive.

Presedintele Rusiei a verificat personal mai multe stadioane
author avatar
Cristi Ionita
674 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger