AcasăSPORTWIMBLEDON: Irina Begu s-a calificat in turul al treilea!

WIMBLEDON: Irina Begu s-a calificat in turul al treilea!

Irina Begu, cap de serie numarul 29, a reusit, miercuri, o calificare de senzatie in turul al treilea al competitiei feminine de la Wimbledon.

Begu a avut nevoie de doua ore si 45 de minute pentru a bifa prima victorie din cariera obtinuta impotriva ucrainencei Lesia Turenko, dar si pentru a bifa cea mai buna participare a sa de la Wimbledon.

Irina a controlat in mare masura meciul cu Turenko, dar nu a stiut sa gestioneze momentele decisive, facandu-si singura misiunea extrem de dificila.

Dupa ce si-a adjudecat primul set, cu 7-5, Irina a pierdut actul al doilea la tiebreak, 6-7, astfel ca meciul a mers in decisiv. Afectata moral de ratarea ocaziei de a incheia meciul in minim seturi, dar si fizic de crampe musculare, Irina a inceput prost decisivul, fiind condusa cu 3-1.

Totusi, bucuresteanca a reusit sa stranga din dinti, sa revina in meci si sa castige setul, cu 7-5, adjudecandu-si victoria la capatul unei partide in care cele doua jucatoare s-au intrecut in duble-greseli: 13 Turenko si 8 Begu.

Pentru Irina urmeaza o misiune aproape imposibila in faza 16-imilor de finala, viitoarea sa adversara fiind nimeni alta decat rusoaica Maria Sarapova, cap de serie numarul patru.

Rusoaica este un adevarat cosmar pentru orice jucatoare din Romania. In plus, are de partea ei prospetimea (a stat pe teren, in doua meciuri, mai putin decat a stat Irina doar in partida de miercuri), dar si palmaresul, Sarapova fiind campioana la Wimbledon in 2004 si finalista in 2011.

author avatar
Cristi Ionita
200 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger