AcasăSPORTWIMBLEDON: Horia Tecau joaca finala la dublu masculin

WIMBLEDON: Horia Tecau joaca finala la dublu masculin

Horia Tecau s-a calificat, joi, in finala de dublu masculin de la Wimbledon, alaturi de olandezul Jean Julien Rojer.

Cei doi jucatori au avut nevoie de aproape trei ore si jumatatea pentru a se impune intr-o semifinala-maraton disputata impotriva lui Florin Mergea si a indianului Rohan Bopanna.

Cotati cu prima sansa la victorie, Tecau si Rojer au inceput prost meciul si au cedat primul set, scor 4-6. Cei doi si-au revenit si si-au adjudecat fara probleme urmatoarele doua seturi, 6-2, 6-3, parand ca lucrurile intra pe fagasul asteptat.

Totusi, Bopanna si Mergea au echilibrat din nou disputa. Si-au adjudecat actul al patrulea, 6-4, si au dus meciul in decisiv. In ultimul set s-a mers cap la cap, in ciuda baptului ca Tecau si Rojer au facut fata cu greu numarului mare de asi reusiti de adversarii lor.

In cele din urma cei care au clacat au fost Mergea si Bopanna. Plusul de experienta i-a facut pe Tecau si Rojer sa castige decisivul, cu 13-11, si sa-si adjudece calificarea in ultimul act al competitiei.

Este a patra oara in ultimii sase ani cand Tecau joaca finala de dublu masculin de la Wimbledon. In primele trei randuri a avut ghinion, Tecau si partenerul sau de atunci, suedezul Robert Lindstedt, fiind invinsi de Melzer si Petzschner (2010), de gemenii Bryan (2011) si de Marray si Nielsen (2012).

Tecau are posibilitatea, pentru prima data in cariera, sa joace doua finale la acelasi Grand Slam. Tenismanul roman va evolua si in sferturile de finala de la dublu mixt, alaturi de Katarina Srebotnik (Slovacia). Cei doi urmeaza sa-i infrunte pe Lindstedt si pe Anabel Medina Garrigues (Spania).

author avatar
Cristi Ionita
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger