AcasăSPORTWimbledon 2013, turneul de Grand Slam cu cruce neagra: "Gazonul de aici...

Wimbledon 2013, turneul de Grand Slam cu cruce neagra: „Gazonul de aici e chiar horror!”

Tsonga a avut nevoie de bandaj pentru a putea sta in picioare

Recordul all-time de accidentari pe iarba londoneza a fost doborat in doar trei zile. Nu mai putin de zece jucatori de tenis s-au lovit si au parasit competitia dupa primele tururi.

Viktoria Azarenka a suferit cea mai grava accidentare din cariera la Wimbledon

„Gazonul de la Wimbledon reprezinta un adevarat pericol pentru noi. E chiar horror!”, s-a plans Maria Sarapova, invingatoare la Londra in 2004, dupa meciul cu portugheza Michelle Lacher de Brito, pierdut in doua seturi, 3-6, 4-6. Rusoaica afirma ca, in acest an, este practic imposibil sa-ti tii echilibrul pe terenul de iarba. Cu aceeasi problema s-a confruntat si elvetianul Roger Federer. Preocupat mai degraba sa nu cada, septuplul campion la Wimbledon a facut risipa de energie si nu i-a mai rezistat ucraineanului Serghey Stakhovsky, invingator in patru seturi, (6-7, 7-6, 7-5, 7-6). Poate cea mai grava accidentare a suferit-o Viktoria Azarenka, si ea victima a gazonului inca din turul intai (forfait). Jucatoarea din Belarus, a doua favorita pe tabloul feminin, este suspecta de ruptura de ligamente! „Oameni buni, faceti ceva cu suprafata de joc, asa nu se mai poate continua! Ce-ati facut cu iarba?”, i-a luat la rost Azarenka pe organizatorii turneului de Grand Slam.

Asadar, pana in turul 3, la Wimbledon au abandonat urmatorii: Jo-Wilfried Tsonga, Viktoria Azarenka, Steve Darcis, Marin Cilic, John Isner, Radek Stepanek, Philipp Kohlschreiber, Yaroslava Svedova, Petra Kvitova si Bernard Tomic.

Cale libera spre trofeu pentru Murray

Tsonga a avut nevoie de bandaj pentru a putea sta in picioare

Marele favorit al publicului, scotianul Andy Murray are drum liber spre finala, o data cu eliminarile principalilor favoriti, Rafael Nadal si Roger Federer. De altfel, fostul mare international englez Gary Lineker si-a permis sa glumeasca pe seama accidentarilor de la Wimbledon: „Tsonga e ultimul care a cazut, al 7-lea numai astazi, miercuri. Daca se continua in ritmul asta, Andy va fi campion la Wimbledon pana se termina weekend-ul!”.

„Vremea din Anglia e de vina”…

Concluzia ii apartine unui triplu campion la Wimbledon: neamtul Boris Becker nu da vina pe organizatori si spune ca este posibil ca iarba sa fie umeda din cauza vremii ploioase existente in Anglia. „In primele meciuri, iarba este intotdeauna umeda, se aluneca mult, asa a fost in ultimii 100 de ani. Ce, eu n-am jucat aici de atatea ori? Cunosc Wimbledon-ul ca-n palma”, a incercat o explicatie Boris Becker.

… sau firmele de echipament sportiv?

Tot incercand sa-si explice cum a fost posibil ca zece jucatori de top din tenisul mondial sa se accidenteze in primele trei zile la Wimbledon, jurnalistii englezi au lansat pe piata o varianta uluitoare. Vina ar purta-o firmele de echipament sportiv, care n-au tinut cont de faptul ca turneul londonez se disputa pe iarba (si umeda, pe deasupra!) si le-a pus la dispozitia jucatorilor incaltaminte cu talpa din guma! In contactat cu iarba uda, pantofii sport din picioarele jucatorilor se transforma in veritabile patine.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
459 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger