AcasăSPORTWimbledon 2013, o nebunie de turneu. Favoritii au cazut pe capete! Infrangere...

Wimbledon 2013, o nebunie de turneu. Favoritii au cazut pe capete! Infrangere de 1955 de puncte pentru Federer!

Aproape toti iubitorii tenisului pot spune, cu mana pe inima, ca Wimbledon 2013 este cel mai ciudat turneu vazut macar in ultimul deceniu.

Nebunia a inceput inca din prima zi, cand Rafael Nadal, campionul din 2008 si 2010, a fost eliminat de belgianul Steve Darcis, locul 135 mondial, scor 7-6, 7-6, 6-4.

Pe langa Nadal, luni au fost eliminati si Stanislas Wawrinka (favoritul numarul 11), Janko Tipsarevic (cap de serie numarul 14) sau italianca Sara Errani, a cincea favorita a competitiei feminine.

Marti, surprizele au curs pe tabloul feminin, totul culminand cu eliminarile rusoaicelor Maria Kirilenko (favorita 10) si Nadia Petrova (cap de serie numarul 13). Nici eliminarile lui Gilles Simon sau Philipp Kohlschreiber nu trebuie trecute cu vederea.

Miercuri, in ziua a treia a turneului, a fost nebunie totala. In primul rand s-a remarcat numarul mare al abandonurilor inregistrate. Au cedat fara lupta sau fara mare lupta John Isner, Radek Stepanek, Steve Darcis, Jo Wilfried Tsonga, Marin Cilic, Victoria Azarenka si Yaroslava Shvedova.

Aproape numai nume grele, in special Azarenka (locul 2 mondial, semifinalista anul trecut) si Tsonga (locul 7 mondial, semifinalist anul trecut).

Maria Sharapova a intrat pe teren la mijlocul zilei si a fost de nerecunoscut in fata portughezei Michelle Larcher De Brito, locul 131 mondial, jucatoare venita din calificari. Sharapova a pierdut, cu 6-3, 6-4, dar, surprinzator, ar putea urca in clasamentul WTA, rusoaica, locul 3 mondial si campioana la Wimbledon in 2004, avand de aparat doar 280 de puncte fata de editia precedenta.

Totul a culminat cu meciul istoric dintre Roger Federer, campionul de anul trecut, si ucraineanul Sergiy Stakhovsky. Aflat abia pe locul 116 mondial, Stakhovsky a revenit de la 0-1 la seturi si s-a impus, cu 6-7, 7-6, 7-5, 7-6, trecandu-si in cont poate cea mai spectaculoasa victorie din istoria recenta a tenisului.

Eliminarea inca din turul al doilea il costa pe Federer 1.955 de puncte, ceea ce inseamna ca elvetianul va inregistra o scadere masiva in clasamentul mondial.

Uitandu-ne la ce s-a intamplat cu Victoria Azarenka, Roger Federer sau Maria Sharapova, aproape ca nici nu mai conteaza eliminarile suferite, miercuri, de Caroline Wozniacki (cap de serie numarul 9), Ana Ivanovic (favorita numarul 12) sau Jelena Jankovic (cap de serie numarul 16).

Bilantul primelor trei zile arata uluitor. Au fost eliminati trei din primii sase favoriti de la baieti si trei dintre primele cinci favorite de la feminin.

Iar specialistii sustin ca acesta este abia inceputul in conditiile in care exista informatii ca cel putin cehul Tomas Berdych (cap de serie numarul 7) este pe punctul de a-si anunta si el abandonul, desi ar trebui sa joace joi, in turul al doilea, cu germanul Daniel Brands.

author avatar
Cristi Ionita
576 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger