AcasăSPORTWebber a castigat Grand Prix-ul Marii Britanii

Webber a castigat Grand Prix-ul Marii Britanii

Webber s-a impus clar la Silverstone

Australianul Mark Webber, de la Red Bull Racing, a castigat, ieri, Marele Premiu al Marii Britanii, etapa a noua a Campionatului Mondial de Formula 1.

Webber s-a impus clar la Silverstone

Sustinut excelent de mecanici, care s-au miscat extrem de rapid la schimburile de pneuri, Webber l-a ridiculizat la Silverstone pe spaniolul Fernando Alonso, de la Ferrari, cel care anul trecut se impunea la pas in Grand Prix-ul Marii Britanii.

Spre deosebire de iberic, care a pariat totul pe pneuri soft, australianul a mizat pe pneuri hard si a recuperat mai bine de 5 secunde in ultimele tururi ale cursei de ieri, Webber reusind sa-l depaseasca lejer pe Alonso si chiar sa corecteze recordul circuitului inainte de a obtine victoria. Podiumul a fost completat de Sebastian Vettel, campionul mondial en-titre, in timp ce Lewis Hamilton (locul 8) si Jenson Button (locul 10), favoritii publicului, au dezamagit crunt, echipa McLaren Mercedes fiind in continuare departe de asteptari. Gratie succesului obtinut la Silverstone, Webber a ajuns la 116 puncte in clasamentul general si mai are doar 13 puncte de recuperat fata de liderul Fernando Alonso. Peste doua saptamani, pe 22 iulie, pilotii din Formula 1 isi vor „incorda muschii” in Grand Prix-ul Germaniei, pe circuitul de la Hockenheim.

author avatar
Cristi Ionita
60 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger