AcasăSPORTWBC, WBA si IBF se unesc in superturneul campionilor!

WBC, WBA si IBF se unesc in superturneul campionilor!

Lucian Bute asteapta sa se bata din nou pentru centura cu diamante

Conducatorii primelor trei organizatii mondiale ale boxului profesionist – WBC, WBA si IBF – au ajuns la un acord in vederea organizarii unui turneu care sa stabileasca un campion unic pentru fiecare categorie de greutate, incepand cu anul 2016.

Lucian Bute asteapta sa se bata din nou pentru centura cu diamante

Mauricio Sulaiman, presedintele World Boxing Council (WBC), Daryl Peoples, liderul International Boxing Federation (IBF) si Gilberto Mendoza, „vice” al World Boxing Association (WBA), au inaintat aceasta propunere cu ocazia intalnirii pe care au avut-o la Ciudad de Mexico, in dorinta de a avea un campion absolut si a genera lupte atractive pentru public. Cei trei conducatori au precizat ca unificarea titlurilor a fost „tema fundamentala” a intalnirii, dorindu-se ca „monarhii fiecarei organizatii sa se lupte pentru un sceptru absolute”, lucru care va aduce o competitivitate ridicata.

Romania este direct interesata de aceasta schimbare, deoarece are trei pugilisti care pot lupta pentru unificarea titlurilor. Este vorba despre Lucian Bute, ani la rand campion la supermijlocie in versiunea IBF, Bogdan Dinu (neinvins la categoria grea, 9 victorii prin KO din 16) si Viorel Simion (ex-campion WBC la categoria cocos).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
195 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger