AcasăSPORTWawrinka, rege la US OPEN, dupa ce l-a invins pe Djokovic

Wawrinka, rege la US OPEN, dupa ce l-a invins pe Djokovic

Editia din acest an a US OPEN-ului a adus surprize cu duiumul, si nu doar pe tabloul feminin.

Cea mai recenta dateaza, de altfel, din finala masculina. In urma cu doar cateva ore, elvetianul Stan Wawrinka a facut legea in finala turneului de pe taram american, invingandu-l pe liderul clasamentului ATP si pe favoritul numarul 1 la castigarea trofeului.

Dupa un meci spectaculos, care s-a intins pe durata a aproape patru ore, si inceput in forta de sarb -care a punctat de patru ori consecutiv, dand impresia ca va incheia fara emotii setul – Stan Wawrinka a fost cel care a ridicat trofeul destinat castigatorului si s-a bucurat, fara dar si poate, de reusita sa la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

La scorul 4-0 pentru sarb, Wawrinka (locul 3 ATP) a redus din diferenta, ba chiar a adus primul set la tie-break, semn ca nu era dispus sa cedeze fara sa lupte pentru fiecare punct in parte. In cele din urma, Djokovic a dovedit ca are calitati demn de un lider mondial, astfel ca a castigat tie-break-ul cu 7-1, inchizand setul 7-6, dupa 58 de minute de joc.

Novak nu banuia, insa, nici el ce il asteapta. Adica faptul ca nu va mai reusi sa castige niciun alt set si ca va pleca de pe teren in ipostaza de invins. Wawrinka a inchis al doilea set 6-4, pe al treilea cu 7-5, iar setul decisiv, al patrulea, l-a castigat dupa 53 de minute de joc, elvetianul obtinand al treilea titlu de Grand Slam din cariera, primul la New York, dar si o victorie importanta in fata liderului momentului in ierarhia mondiala.

sursa foto: facebook.com/usopentennis

author avatar
Cristina Stefan
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger