AcasăSPORTWawrinka a distrus cyborg-ul

Wawrinka a distrus cyborg-ul

Nadal a fost pus la pamant de Wawrinka (foto)

Tenismanul elvetian Stanislas Wawrinka, cap de serie numarul 8, a castigat, ieri, primul sau titlu de Grand Slam din cariera, dupa ce l-a invins, cu scorul de 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, pe spaniolul Rafael Nadal, principalul favorit al competitiei, in finala turneului de la Australian Open.

Nadal a fost pus la pamant de Wawrinka (foto)
Rafael Nadal

Ultimul meci de la Melbourne a insemnat o noua reprezentatie data de Rafael Nadal, cel mai bun actor dintre jucatorii de tenis. In setul doi, cand elvetianul domina partida categoric, spaniolul si-a luat cateva minute de „vacanta”, plecand la cabine sub pretextul unor dureri la spate. Culmea, Nadal a revenit mai puternic (si in fluieraturile spectatorilor!), dovada forta cu care a servit in setul 3: de la 125 de kilometri pe ora, mingea lovita de el a atins o viteza de 174 km/h, de parca racheta era tinuta in mana de un robot! Tratamentul primit de iberic la vestiare trebuie sa fi fost, intr-adevar, miraculos!

Wawrinka, in varsta de 28 de ani, a castigat meciul dupa doua ore si 11 minute si a devenit al doilea elvetian care se impune intr-un turneu de Grand Slam. Tenismanul helvet, care in sferturile de finala a trecut de sarbul Novak Djokovici, iar in semifinale de cehul Tomas Berdych, se afla la cel de-al saselea turneu castigat in cariera. La randul sau, Nadal a ramas cu 13 titluri de Grand Slam in cariera, ratand sansa de a deveni primul jucator din era Open si al treilea din toate timpurile care castiga de cel putin cate doua ori fiecare turneu de Grand Slam!
„Sunt dezamagit ca s-a incheiat asa, am incercat sa fiu foarte puternic”, a declarat Nadal, foarte emotionat. „Felicitari lui Stan, sansa nu a fost cu mine, dar el a meritat sa castige”, a adaugat spaniolul. In urma victoriei de la Melbourne, Stanislas Wawrinka va deveni astazi numarul 3 mondial.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger