AcasăSPORTWatkins, erou peste noapte

Watkins, erou peste noapte

Ollie Watkins a fost eroul neașteptat al naționalei Angliei, reușind să marcheze un gol decisiv în minutele de prelungire ale semifinalei împotriva Olandei, pe care echipa lui Gareth Southgate a câștigat-o cu 2-1. Olanda a deschis scorul printr-o execuție splendidă a lui Xavi Simmons, dar Anglia a egalat prin Harry Kane, care a transformat impecabil un penalty pe care tot el l-a obținut.

Gareth Southgate, selecționerul englez criticat recent de presa britanică, a făcut mutarea câștigătoare în minutul 81, introducându-i pe teren pe Cole Palmer și Ollie Watkins. Watkins a înscris golul victoriei, iar Palmer a oferit pasa decisivă. Finala dintre Anglia și Spania se va disputa duminică, la ora 22:00, în Berlin.

Ollie Watkins: omul decisiv pentru Anglia

Născut la Torquay, Ollie Watkins și-a început cariera la Exeter, iar în 2017 a ajuns la Brentford. După câteva sezoane remarcabile în Championship, a semnat cu Aston Villa, unde a înscris 59 de goluri în ultimele patru sezoane de Premier League. În sezonul recent încheiat, a marcat de 19 ori și a oferit 13 pase decisive, fiind revitalizat de antrenorul Unai Emery.

Datorită performanțelor sale excepționale, Aston Villa a terminat pe locul patru în Premier League, asigurându-și participarea în viitorul sezon al Champions League. Watkins a fost inclus în echipa sezonului, depășind jucători de renume precum Erling Haaland.

Pentru naționala Angliei, Watkins a debutat pe 25 martie 2021 într-o victorie cu 5-0 împotriva San Marino și a fost titular pentru prima dată pe 29 martie 2022, marcând într-o victorie cu 3-0 împotriva Coastei de Fildeș. Până acum, a strâns 14 apariții pentru Anglia, golul împotriva Olandei fiind al patrulea său pentru „Cei trei lei” și primul într-un turneu final. La acest Campionat European, a mai jucat 20 de minute împotriva Danemarcei și a fost rezervă neutilizată în meciurile cu Serbia, Slovenia, Slovacia și Elveția.

Predicția lui Watkins: „Știam că voi marca”

„I-am spus lui Palmer înainte să intrăm pe teren: eu voi marca, iar tu îmi vei oferi pasa decisivă. Am știut, din momentul în care mingea a ajuns la el, că mă va servi perfect. Când am văzut că mingea intră în poartă, a fost cel mai frumos sentiment posibil. Suntem pregătiți pentru finala cu Spania, nu ne dăm niciodată bătuți!”, a declarat Watkins.

author avatar
Mihail Ioan