AcasăSPORTVreti aici? ZDROBITI Ungaria!

Vreti aici? ZDROBITI Ungaria!

Cu Olanda scapata in invingatoare, Romania si Ungaria raman sa se lupte pentru locul 2 in grupa D, care asigura prezenta la barajul de calificare la Cupa Mondiala de anul viitor.

Rio de Janeiro, perla Braziliei, ii asteapta vara viitoare si pe fotbalistii romani

Amplificate de mass media, tensiunile romano-maghiare din ultimele zile nu fac altceva decat sa contureze cat mai bine imaginea unei confruntari fotbalistice intre cele doua natiuni. Asa a fost dintotdeauna si mai mult ca sigur ca lucrurile nu se vor schimba nici pe viitor! Nationala lui Victor Piturca are un singur obiectiv pentru duelul din aceasta seara: trei puncte care sa-i aduca locul 2 in grupa D, acolo unde, gratie unui golaveraj mai bun, sta chiar gazda de la Budapesta. In conditiile in care Olanda este invincibila (patru meciuri – patru victorii – doar doua goluri primite!), sperantele „tricolorilor” se leaga de o calificare la turneul brazilian prin baraj, la care poate ajunge doar daca termina pe 2 in grupa D.

Tricolorii au nevoie de victorie in Ungaria pentru a-si mari sansele la locul 2 in grupa D

Mutu – capitan la Budapesta

Selectionerul Victor Piturca pare decis sa inceapa partida cu Adrian Mutu atacant central, „varful” lui Ajaccio urmand a fi si capitanul „tricolorilor” diseara. In ofensiva, Mutu va fi ajutat de Torje, Lazar si Stancu, ultimul fiind preferat stelistului Tanase pentru partea stanga. In aparare (Tatarusanu titular in poarta), Tamas va juca pe dreapta, Goian si Chiriches in centru, iar Stefan Radu pe postul de fundas stanga.

„Tricolorii”, paziti ca sefii de state

Tensiunile romano-maghiare din ultima perioada stau la baza deciziei luate de gazde de a intari paza din jurul echipei noastre nationale. Astfel, „tricolorii” sunt inconjurati, practic, de masini ale Politiei la orice deplasare prin Budapesta, fie ca se merge dinspre hotel spre terenul de antrenament, fie ca jucatorii ies la o simpla plimbare prin oras.

Dirk Kuyt

Olanda si Turcia, puncte programate

Meciul dintre Ungaria si Romania este derbiul etapei in grupa D din preliminariile „mondialului” brazilian. Olanda si Turcia, celelalte doua echipe care se bat pentru calificarea la turneul final, joaca si ele astazi, dar au programate meciuri usoare. Batavii primesc replica Estoniei (ora 21.30), iar un succes al „Portocalei mecanice” este cotat cu 1,06 la casele de pariuri. O cota asemanatoare are si Turcia pentru un succes in Andorra (ora 20.15).

Vlad Chiriches

FIFA a interzis si „scouterii” la meci

Decizia FIFA, ca intalnirea de la Budapesta sa aiba loc fara spectatori, nu este de bun augur pentru jucatorii din cele doua tabere. Mai multi „scouteri” ai unor cluburi de top din Europa, in special din Serie A, ar fi vrut sa asiste la partida Ungaria – Romania, in atentia lor figurand cativa fotbalisti de la ambele reprezentative. Principalii vizati erau fundasul roman Vlad Chiriches, curtat de AC Milan si Inter, si mijlocasul maghiar Balasz Dzsudzsak, elevul lui Dan Petrescu de la Dinamo Moscova, dorit de Fiorentina.

Cristi Sapunaru

Cristi Sapunaru, dispus sa se impace cu Victor Piturca

Victor Piturca s-a plans in mai multe randuri ca nu are un fundas dreapta de meserie disponibil pentru meciurile cu Ungaria si Olanda. Totusi, Cristi Sapunaru, fotbalist recomandat in ultimele zile atat de Danut Lupu, cat si de Emerich Ienei, ocupa locul 5 in topul celor mai buni fundasi dreapta din campionatul Spaniei. Iar fostul rapidist declara ca este dispus la un dialog cu Victor Piturca, insa asteapta ca selectionerul sa faca primul pas spre reconciliere.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
375 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger