AcasăSPORTVrem Euro 2020, dar UEFA ne pune cu botul pe labe: "National...

Vrem Euro 2020, dar UEFA ne pune cu botul pe labe: „National Arena e o dezamagire, trebuie refacut din temelii”

Oficialii Federatiei Romane de Fotbal au anuntat ca spera ca Romania sa gazduiasca mai multe meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020, turneu final ce se va disputa in mai multe tari.

Conform ultimelor informatii, FRF spera ca National Arena, din Bucuresti, sa gazduiasca trei meciuri din faza grupelor si un sfert de final, insa federalii au fost pusi rapid cu botul pe labe de ultimul raport al celor de la UEFA.

Ziare.com anunta ca cei de la UEFA sunt extrem de dezamagiti de conditiile oferite de National Arena si spun ca arena din Bucuresti ar trebui refacuta din temelii pentru a putea gazduia meciurile de la Euro 2020.

National Arena are 480 de locuri VIP, impartite in 40 de loje, si ar trebui sa aiba 800 de locuri VIP impartite in 80 de loje. Stadionul trebuie sa aiba cu 5.000 de locuri mai mult fata de ce capacitate are in prezent si se solicita minim 1.268 de locuri de parcare pentru oficialii echipelor, sponsori si VIP-uri, in conditiile in care la ora actuala sunt disponibile 1.442 de locuri de parcare cu totul (192 de locuri in parcarea subterana si 1.250 de locuri in parcarea externa).

Si structura parcarilor ar trebui sa fie una speciala: doua parcari pentru suporteri si patru pentru presa, staff-urile echipelor, oficiali si sponsori.

Capacitatea zonei destinate mass-media trebuie marita de la 364 de locuri la 485 de locuri, iar numarul de locuri destinat persoanelor cu dizabilitati trebuie sa creasca de la 270 la 460. In plus, National Arena mai are nevoie de un punct medical pentru a atinge numarul minim solicitat de UEFA la acest capitol.

FRF trebuie sa depuna candidatura pana pe 20 aprilie, iar costurile pentru rezolvarea problemelor amintite vor fi suportate de Guvern, Euro 2020 fiind trecut de politicienii nostri la capitolul „eveniment de interes public”.

author avatar
Cristi Ionita
405 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger