AcasăSPORTVom lupta pana la sange cu Romania!

Vom lupta pana la sange cu Romania!

Afirmatia „Vom lupta pana la sange si pana la ultima picatura de energie” ii apartine selectionerului maghiar Pal Dardai si ea arata starea de spirit care domina tabara maghiara in aceste zile.

Intreaga Ungarie fotbalistica freamata inaintea partidei cu Romania, de sambata, ora 19.00, pe Arena Nationala, din Bucuresti. Pe masura ce se apropie Ziua 0, maghiarii lasa deoparte analiza adversarului si alte fleacuri asemanatoare si trec la mesaje mobilizatoare, chiar razboinice. Este cazul selectionerului Pal Dardai  (38 de ani), venit in fata presei cu urmatorul discurs: „Vom lupta pana la sange si pana la ultima noastra picatura de energie”. Cam la fel vorbea si „vedeta” Balazs Dzsudzsak in primavara, inaintea confruntarii de la Bucuresti, iar deznodamantul de atunci nu-l vor uita ungurii multi ani de aici incolo.
Mult mai ponderat in afirmatii s-a dovedit atacantul Adam Szalai (Hoffenheim), revenit la echipa nat
ionala special pentru acest joc cu Romania: „Dardai nu ne poate transforma in cateva zile in Messi si Ronaldo, dar promit ca la Bucuresti vom arata o buna organizare, un fotbal pe placul spectatorilor”.

„Brigada Carpatilor” – coregrafia pregatita la Budapesta

Suporterii maghiari care vin la Bucuresti sunt pregatiti sa sfideze infernul care-i asteapta pe Arena Nationala, cu 50.000 de romani in tribune. Din cate se pare, ungurii pregatesc o coregrafie special, a carei tema se intituleaza „Brigada Carpatilor” si se vrea a fi un puternic mesaj de lupta. In repriza a doua, un urias steag maghiar ar urma sa fie arborat in sectorul rezervat galeriei oaspete.

Basarabenii iau cu asalt Arena Nationala

Federatia Romana de Fotbal a vandut peste 5000 de bilete celor mai puternice galerii din tara (Steaua, Dinamo, Rapid, Craiova, Petrolul), insa echipa nationala va fi incurajata si de o categorie aparte de suporteri. Este vorba de cel putin 1000 de basarabeni, veniti la Bucuresti cu ocazia mitingului „Marsul pentru Basarabia”, organizat duminica, 12 octombrie. Miscarea „Tinerii moldoveni” militeaza pentru unirea cu Romania.

Avem, deja, 1-0

Organizat ani la rand in capitala Ungariei, turneul de tenis feminin Hungarian Grand Prix (premii totale de 250.000 de dolari) se va tine in urmatorii patru ani in Romania! Bucurestiul a luat fata Budapestei si a obtinut licenta pentru organizarea acestui turneu pana cel putin in 2018. Prima editie, tinuta in luna iulie, a fost castigata de principala favorita, Simona Halep, care a dispus in finala de Roberta Vinci.

 

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
222 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger