AcasăSPORTVladimir Putin a fluierat deschiderea campionatului

Vladimir Putin a fluierat deschiderea campionatului

Fostul portar spaniol Iker Casillas si manechinul Natalia Vodianova au prezentat mult ravnitul trofeu

Minimalista, ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale a inceput cu un concert al  starului pop britanic Robbie Williams, sosit pe peluza stadionului Lujniki. Evident, nu a lipsit si primul forbalist al tarii, Vladimir Putin

Fostul portar spaniol Iker Casillas si manechinul Natalia Vodianova au prezentat mult ravnitul trofeu

Ceremonia a tinut mai putin de 30 de minute si a  inceput in acordurile piesei   “Let me entertain you”, cantata de Robbie Williams, in aplauzele celor 80.000 de persoane de pe  uriasul stadion moscovit.  Starul britanic a continuat cu   “Come undone”, dupa care a cantat melodia “Angels” de tata asta impreuna cu soprana rusa Aida Garifullina. Pe teren a aparut si vedeta b raziliana Ronaldo, campion mondial cu Selecao in 1994 si in 2002. De partea lor, Vladimir Putin si presedintele FIFA, Gianni Infantino, i-au salutat pe toti suporterii, inaintea inceperii primului meci Rusia-Arabia Saudita. ”Dragostea pentru fotbal reuneste lumea intreaga intr-o singura echipa, independent de limba si  ideologie. Doresc succes tuturor echipelor  si impresii de neuitat fanilor. Bine ati venit in Rusia”, a declarat Putin. Si Comisia Europeana a transmis:  ”Presedintele Jean-Claude Juncker va sustine toate tarile europene si le dorim tuturor multa sansa. Avem incredere ca traditia va fi justificata de realitatea ca atunci cand un Mondial are loc in Europa avem o castigatoarea europeana”, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene, Margaritis Schinas.

Interzis sexul cu turistii straini

Este sfatul presedintei Comisiei pentru familie din Duma de Stat catre femeile din Rusia pe tot parcursul  Cupei Mondiale.

Rusoaicele sunt sfatuite sa nu se cupleze ca sa nu devina mame singure

Un „comportament necorespunzator al femeilor din Rusia” va duce la o „abundenta” de familii monoparentale si ca „nimic bun nu va iesi din asta”. „Chiar daca se vor casatori, vor trebui apoi sa plece in strainatate. Dupa care, ma trezesc cu ele in Comisie, plangand, pentru ca le sunt luati copiii, pentru ca mariajul s-a destramat”, a spus Tamara Pletnova la postul de radio Govorit Moskva. Invataturile de buna conduita amoroasa n-au fost pe placul tuturor, dar Pletnova( in varsta de 70 de ani, deputat al Partidului Comunist al Federatiei Ruse) a facut o paralela cu  J  O de la Moscova din 1980, perioada  sovietica in care s-au nascut multi copii de pe urma relatiilor dintre rusoaice si turistii straini, asa numita “generatie a Jocurilor Olimpice”, crescuta de mame singure.  „Acesti copii vor suferi cum au facut-o cei conceputi in acele timpuri sovietice. Ar trebui sa avem copiii nostri. Nu sunt nationalista, dar totusi... „Mi-ar placea sa vad mariaje in tara noastra din dragoste, indiferent de nationalitate, mariaje care vor construi familii bune, durabile, care vor face copii si ii vor creste in interiorul familiei, a mai declarat Tamara Pletnova. Editia a 21-a a CM 2018 se va desfasura pe 12 stadioane din 11 orase, iar evenimentul va atrage peste 1,5 milioane de turisti.

Mondialul din Rusia are urechi

”Atentie la telefoane si calculatoare cat timp sunteti in Rusia pentru Cupa Mondiala de fotbal”, a avertizat un inalt responsabil american din sfera informatiilor. Potrivit acestuia, dispozitivele electronice ar putea deveni tinta spionilor cibernetici aflati in slujba Kremlinului.

Expertii informatici americani sustin ca afluxul suporterilor straini va fi mana cereasca pentru hackerii lui Putin

William Evanina, directorul Centrului national pentru securitate si contraspionaj, a prevenit ca  si persoanele care se considera prea putin importante pentru a starni interes ar putea fi luate in vizor de oamenii lui Putin. „Toti care se duc in Rusia pentru a asista la Cupa Mondiala nu trebuie sa-si faca nicio iluzie legat de riscurile cibernetice pe care le comporta acest lucru”, afirma Evanina  intr-un comunicat. „Daca aveti de gand sa luati cu voi un telefon mobil, un laptop, o agenda electronica sau orice alt gadget, fiti siguri ca toate datele de pe aceste aparate (si mai ales datele dv personale de identificare) vor putea fi consultate de guvernul rus sau de infractori cibernetici”, a adaugat el.Potrivit lui William Evanina, cel mai sigur si cel mai simplu ar fi ca toate aceste dispozitive sa fie lasate acasa, daca nu sunt indispensabile, sau sa se ia masuri de precautie cum ar fi scoaterea bateriei din aparat atunci cand nu este folosit.

Responsabili guvernamentali si reprezentantii de companii sunt tinte prioritare ale rusilor , dar „nu plecati de la principiul ca sunteti prea nesemnificativi pentru a fi vizati”, a prevenit expertul american. Deja, fani din toata lumea au luat cu asalt Moscova. In timp ce presa  rusa evoca o atmosfera de sarbatoare si amicitie, moscovitii deja se plang de vacarm in zonele centrale.

 

author avatar
Tudor Borcea
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger