AcasăSPORTVladimir Klitschko are cel mai greu meci din ultimii ani: cu Povetkin,...

Vladimir Klitschko are cel mai greu meci din ultimii ani: cu Povetkin, in deplasare!

Desi multi ii cantau prohodul profesional, sustinand ca ar fi mai interesat de relatia cu Hayden Panettiere, decat de box, Vladimir Klitschko revine in ring pe 5 octombrie, data la care va sustine unul dintre cele mai dificile meciuri din cariera.

Despre cel mai tanar dintre fratii Klitschko s-a spus ca a devenit cvadruplu campion mondial la categoria grea (WBA, IBO, IBF, WBO) gratie adversarilor usori, alesi pe spranceana.

De aceasta data, Klitschko va avea o misiune extrem de dificila impotriva campionului rus Alexander Povetkin (34 de ani), detinatorul centurii WBA regular.

Rusul, campion olimpic la Atena, in 2004, este neinvins la profesionisti, castigand toate cele 26 de meciuri disputate pana acum, 18 dintre acestea prin knock-out.

Povetkin este dezavantajat de statura, fiind cu 10 centimetri mai scund, dar mizeaza pe sustinerea fanilor, meciul disputandu-se in fieful sau, pe Stadionul Olimpic din Moscova.

Povetkin are victorii la Chris Byrd, Eddie Chambers, Ruslan Chagaev, Marco Huck sau Hasim Rahman, desi majoritatea meciurilor le-a sustinut in deplasare sau cel mult pe teren neutru.

Neinvins din aprilie 2004, cand a fost facut knock-out de Lamon Brewster, la Las Vegas, Vladimir Klitschko a sustinut un singur meci, in ultimii sase ani, in afara Germaniei, iar acela a avut loc la Berna, anul trecut, cand l-a invins, prin knock-out, pe Tony Thompson (42 de ani).

Klitschko si Povetkin vor avea de impartit o bursa uriasa, 23 de milioane de dolari, suma stabilita dupa ce impresarul rus Vladimir Hryunov a pus mana pe organizarea meciului si a reusit sa-l atraga pe Klitschko in afara Germaniei.

author avatar
Cristi Ionita
458 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger