AcasăSPORTVladimir Klitschko a pus stapanire si pe centura lui Haye

Vladimir Klitschko a pus stapanire si pe centura lui Haye

Ucraineanul Vladimir Klitschko a obtinut a patra centura de campion mondial la box, categoria grea, dupa ce l-a invins clar, la puncte, pe britanicul David Haye.

Deja campion in versiunile WBO, IBF si IBO, Vladimir Klitschko a preluat si centura de campion mondial in versiunea WBA, dupa ce l-a invins pe detinatorul acesteia, britanicul David Haye, intr-o gala disputata pe Arena din Hamburg (Germania).

Cu opt centimetri mai inalt decat adversarul sau, Klitschko a facut legea in ring, fiind avantajat si de alonja. Haye a „dansat” frumos in jurul ucraineanului si s-a aparat bine, dar a punctat rar, mai ales dupa repriza a cincea.

Klitschko a fost penalizat cu un punct in runda a saptea, pentru ca si-a impins adversarul la podea, dar si Haye a pierdut un punct in runda a 11-a, cand a fost numarat pentru caderi repetate.

Diferenta dintre cei doi sportivi a fost evidenta si pe foile arbitrilor-judecatori, care l-au dat invingator pe ucrainean cu 117-109, 118-108 si 116-110. Haye a avut puterea sa se recunoasca invins la finalul partidei, dar britanicul castiga de pe urma acestei partide o bursa la fel de mare precum cea a adversarului sau: 15 milioane de euro.

A fost a 56-a victorie obtinuta de Klitschko, din 59 de meciuri, dar numai a saptea victorie obtinuta la puncte. Vladimir Klitschko nu a mai pierdut un meci din aprilie 2004, cand a fost facut knock-out de americanul Lamon Brewster, si nu a mai stat 36 de minute in ring de la victoria obtinuta impotriva lui Sultan Ibragimov, in februarie 2008.

Haye a suferit a doua infrangere in 27 de meciuri disputate la profesionisti, dupa ce a fost facut knock-out de Carl Thompson in septembrie 2004.

Informatii despre gala de la Hamburg:

– s-au vandut 45.000 de bilete cu pretul cuprins intre 50 si 1.000 de euro

– meciul dintre Klitschko si Haye a fost transmis in peste 150 de tari si s-a estimat ca peste 500 de milioane de telespectatori au urmarit partida

– 17 lire sterline a trebuit sa plateasca fiecare britanic pentru a vedea, in sistem pay-per-view, meciul dintre Klitschko si Haye

– Postul german de televiziune RTL a vandut minutul de reclama cu 300.000 de euro

Haye a intarziat intrarea in ring, spre nemultumirea fanilor, dar a fost insotit de fostul mare campion Lennox Lewis

– Fratii Klitschko au devenit campionii absoluti ai categoriei grea, ei avand sub stapanire toate cele cinci centuri disponibile (Vladimir este campion WBA, WBO, IBF si IBO, iar Vitali, fratele mai mare, este campion WBC)

author avatar
Cristi Ionita
1.398 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger