AcasăSPORTVitali Klitschko, pus la pamant cu gaze lacrimogene

Vitali Klitschko, pus la pamant cu gaze lacrimogene

Klitschko a fost scos cu greu din invalmaseala

Peste 1.000 de ucraineni, printre care si boxerul Vitali Klitschko, au luat parte la un miting de protest care a avut loc la Kiev, actiune stopata cu asprime de catre fortele de ordine.

Klitschko a fost scos cu greu din invalmaseala

Protestatarii, sustinatori ai Opozitiei, au atacat cladirea Parlamentului de la Kiev, dupa ce reprezentantii majoritatii parlamentare au adoptat, marti seara, o noua lege prin intermediul careia limba rusa este recunoscuta drept limba oficiala din Ucraina.

Boxerul si-a revenit cu greu dupa interventia fortelor de ordine

Klitschko si ai lui se tem ca, prin respectivul act, exista circumstantele ideale ca tara lor sa reintre sub tutela Rusiei. Protestatarii au reusit sa anuleze o conferinta de presa care urma a fi sustinuta de presedintele ucrainean Viktor Yanukovich si l-au facut pe Volodimir Lytvyn, presedintele Parlamentului, sa-si anunte demisia. Din pacate, ei nu au reusit sa anuleze si efectele legii, iar actiunea de protest s-a incheiat odata cu interventia violenta a fortelor de ordine. Presedintele al partidului Alianta Democratica Ucraineana pentru Reforma, Vitali Klitschko este si un candidat la primaria orasului Kiev. Interesant este ca incidentul s-a petrecut cu numai doua luni inainte ca boxerul ucrainean, campion mondial al greilor in versiunea WBC, sa-si puna titlul in joc impotriva lui Manuel Charr, chiar la Moscova.

author avatar
Cristi Ionita
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger