AcasăSPORTViorel Simion se bate pentru titlul mondial la box

Viorel Simion se bate pentru titlul mondial la box

Viorel Simion, fostul campion international la categoria pana, in versiunea WBC, are sanse mari sa se bata pentru centura de campion mondial a aceleiasi versiuni.

Pugilistul roman de 32 de ani poate profita de accidentarea suferita de mexicanul Abner Mares si poate lupta, in luna martie, cu detinatorul centurii, mexicanul Jhonny Gonzalez intr-un meci care cel mai probabil se va disputa in Mexic.

Informatia a fost confirmata de Ignacio Beristain, antrenorul lui Jhonny Gonzalez, pentru site-ul de specialitate livefight.com. Gonzalez a devenit campion mondial in august anul trecut, cand l-a invins, prin knock-out in prima repriza, pe detinatorul centurii de atunci, nimeni altul decat Abner Mares.

Cei doi ar fi trebuit sa se infrunte din nou in februarie, insa Mares s-a retras din cauza unei accidentari, iar rematch-ul a fost amanat pentru luna mai. Totusi, pentru a evita aproape un an de pauza, Jhonny Gonzalez a anuntat ca vrea un meci de incalzire pentru luna martie si este foarte aproape sa bata palma cu Viorel Simion, reprezentat la negocieri de Sorin Florea, managerul sau si patronul Merkur Gaming.

Considerat unul dintre cei mai buni 10 boxeri din lume la categoria pana, „Bombardierul” Simion stie ca ar intra in meci cu sansa a doua, dar vrea sa profite sa ocazie si sa le inchida gura mexicanilor, demonstrandu-le ca nu este doar un adversar de incalzire.

Pe langa avantajul terenului propriu, se poate spune ca Gonzalez are si experienta de partea lui. Viorel Simion are aproape opt ani de box profesionist, perioada in care a disputat numai 17 meciuri, inregistrand 16 victorii (7 prin knock-out) si o infrangere. „Bombardierul” a devenit campion international la categoria pana, in versiunea WBC, in iulie 2011, cand l-a invins, prin knock-out in repriza a noua, pe filipinezul Jun Talape. Si-a aparat centura cu succes de doua ori inainte sa o piarda anul trecut, in fata britanicului Lee Selby, intr-un meci disputat la Hull si incheiat cu o decizie controversata.

Desi este de aceeasi varsta cu Simion, Jhonny Gonzalez are aproape 15 ani de box profesionist, perioada in care a disputat 63 de meciuri, inregistrand 55 de victorii (47 prin knock-out) si opt infrangeri (trei prin knock-out). A detinut numeroase centuri si a invins adversari redutabili precum Elio Rojas, Abner Mares, Hozumi Hasegawa sau Jackson Asiku.

author avatar
Cristi Ionita
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger