AcasăSPORTViorel Ristea, culturist mort la 28 de ani in Miami

Viorel Ristea, culturist mort la 28 de ani in Miami

viorel-ristea-culturist-mort-miami-murit-arnold-schwarzennegger-romanViorel Ristea, culturist roman mort la 28 de ani in Miami

Viorel Ristea, culturistul de 28 de ani considerat cel mai valoros din Romania, a murit, joi, in timp ce dormea in camera sa de hotel din Miami (SUA). Viorel Ristea a suferit un atac cerebral, iar de vina pare a fi dieta foarte stricta pe care o tinea, corpul lui cedand in cauza deshidratarii.

viorel-ristea-culturist-mort-miami-murit-arnold-schwarzennegger-roman
Viorel Ristea, culturist roman mort la 28 de ani in Miami

Arnold Schwarzennegger de Romania, asa cum i se spunea culturistului Viorel Ristea, se pregatea pentru participarea la Fitness Universe Weekend, din Miami.

Viorel Furdi, unul dintre organizatorii de concursuri al Federatiei Romane de Culturism a declarat ca „el (culturistul Viorel Ristea, n.r.) s-a dus la concursul de la Miami singur, nu avea antrenor cu el, nu avea nimic. In acest sport exista niste riscuri asumate. Am avut sportivi cu caderi de calciu, de magneziu, dar niciodata sa fi murit cineva (…) Cu doua-trei zile inainte de concurs nu se bea apa. Si cu o saptamana inainte se bea doar apa demineralizata, nu apa plata! E ca apa aia pe care o pui la bateria de masina! Asta pentru a fi in forma, pentru ca muschii sa fie umflati la concurs!”.

Antrenorul de fitness Octavian Hart, fost coleg de competitii cu Viorel Ristea a vorbit si el despre culturistul care a murit la 28 de ani in Miami: ” A fost un om deosebit, un foarte bun coleg si un baiat foarte serios si cinstit, un om extraordinar (…) Ne-am cunoscut prin 2004-2005 la antrenamente si el a fost cel care mi-a facilitat participarea la competitiile din America unde am mers in 2007 (…) Un baiat ca el ajuns la asa o performanta nu poate fi niciodata multumit si isi doreste mai mult, e cumva firesc si uman sa fie asa. Important este ca Viorel sa ramana in amintirea celor care l-au cunoscut si nu numai pentru ce a facut, pentru performantele sale”.

Cea mai buna performanta a culturistului Viorel Ristea a fost un loc 3 obtinut in anul  2009 la concursul Musclemania Universe din Las Vegas.

author avatar
Bogdan Nicolae-Rotman
5.536 afisari

7 COMENTARII

  1. Pacat ca acest sport a dus fiinta umana la „capetele extreme” ale performantei.

    Imi pare nespus de rau, l-am cunoscut era un om deosebit.

    Dumnezeu sa-l odihneasca.

    Mihai P.

  2. pana acum nu am auzit de el,dar se vede ca a fost un sportiv deosebit.Din pacate lumea(marea parte) afla de anumiti sportivi,doar cand se intampla cate o nenorocire ca aceasta.la tv se difuzeaza doar certuri si injurii,in loc sa se faca cunoscuti tineri sportivi cu adevarat ambitiosi.inca o mare pierdere ptr tara asta.Dumnezeu sa il odihneasca si sincere condoleante familiei

  3. d-zeu sa-l ierte .pacat ca baieti exagereaza cu suplimentele [chiar dopaje ]pacat de el prea multe prafuri

  4. tilica si andy pakat de voi k nu prea stiti despre ce e vb in culturism si restu ce treaba aveau prafurile si restu ce mai lua dak el a murit din cauza k nu a baut apa 3 zile dak un omn normal de 50 60 de kg nu rezista mai mult de o sapt fara apa asta la 105 kg cum sa reziste fara apa 3 4 zile vorbiti si voi ca sa va bagati in seama si prafurile alea andy de care zici tu se numesc proteine si carbohidrati care si voi la randul vostru le luati din mancaruri dar dak nu va duce capu mai bine taceti k informati lumea gresit pakat de el f un culturist

  5. tilica si andy chiar si un chior ar vedea ce scrie la inceput „”Viorel Ristea, culturistul de 28 de ani considerat cel mai valoros din Romania, a murit, joi, in timp ce dormea in camera sa de hotel din Miami (SUA). Viorel Ristea a suferit un atac cerebral, iar de vina pare a fi dieta foarte stricta pe care o tinea, corpul lui cedand in cauza deshidratarii.””

    deci deshidratarea a fost problema nu dopajul

    RIP Viorel Ristea

  6. dumnezeu sa-l odihneasca in pace…pacat..oricum il inteleg.in sportu asta itzi trebuie multa ambitie si prea multa strica la un moment dat..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger