AcasăSPORTViolențe la Paris! Fanii lui PSG au dezlănțuit iadul după pierderea finalei...

Violențe la Paris! Fanii lui PSG au dezlănțuit iadul după pierderea finalei Ligii Campionilor! Mașini incendiate și bătaie cu forțele de ordine – VIDEO

Peste 80 de persoane au fost arestate după ciocniri violente pe Champs-Elysees între fanii supăraţi ai Paris Saint-Germain şi poliţia franceză, relatează Digijournal.com, conform Mediafax.

Cei 5.000 de fani de la Paris Saint-Germain care s-au adunat duminică la Parc des Princes pentru a-şi susţine echipa în finala Ligii Campionilor au fost dezamăgiţi după înfrângerea suferită la limită în faţa lui Bayern Munchen.

„Suntem dezamăgiţi, dar nu am fost îngrozitori”, a declarat pentru AFP Anne Vaneson, fană PSG. „În prima repriză, am fost în teren cu un joc egal, dar am avut o scădere a performanţei în primele 20 de minute ale celei de-a doua reprize”, a adăugat aceasta.

Echipa germană Bayern Munchen a bătut cu 1-0 la Paris, în timp ce echipa franceză și-a făcut prima dată apariția în finala turneului.

După înfrângere, fanii PSG au fost indignați și au ieșit în stradă. Imaginile și videoclipurile îi arată pe suporterii care dădeau foc la mașini și prădau magazine, în timp ce poliția din Paris a intervenit pentru a controla haosul.

Sediul Poliției din Paris a confirmat pe Twitter că au arestat 83 de persoane de la 3 dimineața. Pubele de gunoi şi un vehicul au fost incendiate de către tinerii supăraţi de înfrângerea echipei lor, în timp ce maşinile poliţiei au fost lovite cu sticle.

Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene și bastoane împotriva mulțimii de fani ai PSG. Mulțimea uriașă s-a adunat în jurul Parc de Princes, terenul de origine al PSG și pe Champs Elysee.

Suporterii au uitat de Covid-19 și au lăsat măștile acasă

Zeci de fani nemulțumiți ai Parisului Saint-Germain s-au confruntat cu forțele de ordine franceze de pe Champs-Élysées duminică, după ce echipa lor a pierdut în fața lui Bayern Munchen în finala Ligii Campionilor de la Lisabona. În apropiere de Champs-Élysées, o duzină de polițiști în echipament complet au intervenit într-un bar pentru a îndepărta sutele de fani, deoarece unii nu purtau măști sau nu reușeau să păstreze distanțarea socială pe fondul pandemiei de coronavirus.

Marea ocazie ratată de PSG

Sute de alți suporteri s-au îndepărtat de faimosul bulevard de la Paris în urma înfrângerii cu 1-0, ceea ce a pus capăt oportunității lui PSG de a se alătura lui Marseille FC drept singurul club francez care a câștigat competiția de fotbal din Europa. În ciuda sprijinului imens din partea investitorilor Qatar, QSI și inclusiv alocarea a peste 500 de milioane de dolari cheltuiți pentru Neymar, Kylian Mbappé și Angel Di Maria, PSG nu a câștigat niciodată competiția.

Tensiuni înainte de meci

La doar câteva minute înainte de începerea meciului, la ora 21 p.m. ora locală, sute de fani erau încă la coadă în fața stadionul Parc des Princes, iar frustrările au intensificat curând, deoarece nu au putut vedea cel mai mare joc din istoria clubului lor. Între fani şi poliţie au avut loc şicane pe tot parcursul meciului, cu tineri înarmaţi cu artificii la care s-a răspuns cu gaze lacrimogene de către poliţie.

author avatar
Nicoleta-Mirela Pirvu