AcasăSPORTVine un Collina la CCA!

Vine un Collina la CCA!

Gino Iorgulescu vrea sa curete arbitrajul romanesc

Atat Liga, cat si Federatia au in plan masuri radicale de reorganizare a activitatii Comisiei Centrale de Arbitri. In primul rand, sef peste acest for va fi un strain!

Gino Iorgulescu vrea sa curete arbitrajul romanesc

Dupa modelul Ucraina, care l-a adus pe italianul Pierluigi Collina pentru a salva ce se mai putea din arbitraj, si Romania are in plan sa adopte aceeasi masura. Proaspat ales presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu nu rateaza niciun prilej sa vorbeasca despre necesitatea schimbarii la CCA. A facut-o si miercuri seara, in direct la ”DigiSport”, cand a declarat ca nu este singurul care impartaseste acest punct de vedere: ”Am stat de vorba cu mai multi conducatori din Liga 1 pe aceasta tema. Am tinde sa aducem pe cineva din afara, pe modul Pierluigi Collina in Ucraina; personal, as aduce un fost arbitru strain care sa coordoneze activitatea de la noi. De ce? Pentru ca am senzatia ca, in Romania, o mana o spala pe alta. Arbitrii trebuie sa fie cat mai corecti, iar aici nu ma refer la greseli, deoarece se mai intampla sa ai o zi proasta, ci sa nu se mai faca greseli doar intr-un singur sens!”.

In opinia lui Gino Iorgulescu, bine pregatiti, ”centralii” romani gresesc numai in campionatul intern, prestatia lor pe plan extern fiind ireprosabila: ”Am urmarit prestatia arbitrilor nostri in cupele europene si am observat ca acolo nu gresesc deloc. Sunt mult mai concentrati, mult mai atenti, plus ca si masurile care se iau acolo sunt drastice”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger