AcasăSPORTVillas Boas este noul antrenor al lui Chelsea

Villas Boas este noul antrenor al lui Chelsea

Portughezul Andre Villas Boas este noul antrenor principal al lui Chelsea, dupa ce englezii au activat clauza de reziliere pe care tehnicianul o avea la Porto.

Andre Villas Boas, antrenorul cu care FC Porto a castigat campionatul Portugaliei si Europa League, a devenit noul boss de pe Stamford Bridge, portughezul semnand un contract pe trei ani cu Chelsea Londra, formatia patronata de oligarhul rus Roman Abramovich.

Tehnicianul i-a costat pe englezi 15 milioane de euro, suma ce a reprezentat clauza de reziliere a contractului pe care Villas Boas il avea cu Porto. Antrenorul are asigurat un salariu stagional de 7,5 milioane de euro la care se adauga prime babane in cazul in care Chelsea castiga campionatul Angliei si UEFA Champions League.

Villas Boas ii va lua cu el la Chelsea pe atacantul columbian Radamel Falcao Garcia, golgeterul Europa League, si pe mijlocasul Joao Moutinho. In urma acestei tranzatii, Porto va mai incasa inca 50 de milioane de euro.

Este al doilea mare exod dinspre Porto catre Chelsea. Jose Mourinho, antrenorul cu care Villas Boas a fost deseori comparat, a plecat in 2004, de la Porto la Chelsea, impreuna cu Paulo Ferreira si Ricardo Carvalho. Englezii au dat atunci 50 de milioane de euro pe cei doi fotbalisti.

author avatar
Cristi Ionita
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger