AcasăSPORTVillas Boas a luat 300.000 de lire sterline pe meci la Chelsea

Villas Boas a luat 300.000 de lire sterline pe meci la Chelsea

Jurnalistii de la “The Sun” il considera pe Villas Boas “o greseala de 50 de milioane de lire”

Dat afara dupa mai putin de noua luni petrecute pe banca lui Chelsea, portughezul Andre Villas Boas s-a umplut de bani in urma aventurii sale londoneze.

Jurnalistii de la “The Sun” il considera pe Villas Boas “o greseala de 50 de milioane de lire”

Venit in vara anului trecut din postura de proaspat castigator al Europa League cu FC Porto, Villas Boas a semnat cu Chelsea un contract valabil pe trei ani. Salariul propus a fost unul pe masura – 90.000 de lire sterline pe saptamana (4,68 milioane de lire pe an). Cu toate acestea, portughezul nu a facut multi purici, iar cele doua parti au incheiat colaborarea duminica, 4 martie, dupa infrangerea suferita de Chelsea pe terenul lui West Brom, 0-1. Villas Boas a stat opt luni si jumatate pe banca londonezilor, perioada in care Chelsea a disputat 40 de meciuri oficiale si a obtinut 19 victorii, 11 egaluri si 10 infrangeri. Tehnicianul a incasat 3,5 milioane de lire sterline din salariu, iar demiterea i-a mai adus 8,5 milioane de lire drept daune. In total, Villas Boas a incasat 12 milioane de lire sterline (300.000 pe meci) fara a pune la socoteala eventuale prime de victorie sau pentru calificarea in optimile UEFA Champions League.

De altfel, presa engleza anunta ca afacerea Villas Boas l-a costat pe Roman Abramovici, patronul lui Chelsea, peste 50 de milioane de lire sterline. Oligarhul rus a dat 10 milioane de lire pentru a scapa de Carlo Ancelotti, a dat 13,3 milioane de lire pentru a-l aduce pe Villas Boas de la Porto, i-a dat 3,5 milioane de lire portughezului drept salariu, da 11 milioane de lire pentru a scapa de antrenor si oamenii lui si trebuie sa mai scoata din cont circa 15 milioane de lire pentru a-si asigura, din vara, semnatura altui tehnician cu nume.

author avatar
Cristi Ionita
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger