AcasăSPORTViitorul patron promite să facă la Manchester „Wembley-ul Nordului”

Viitorul patron promite să facă la Manchester „Wembley-ul Nordului”

Jim Ratcliffe intenționează să construiască un nou stadion pentru Manchester United. Miliardarul britanic se pregătește să cumpere clubul, o tranzacție de 1,2 miliarde de lire sterline, și a promis investiții de 239 de milioane în infrastructură. Ratcliffe dorește să construiască un ‘Wembley al Nordului’.

Manchester United a transmis că susține planurile autorităților locale privind redesenarea unei zone din jurul stadionului Old Trafford. Odată cu modernizarea asta, britanicii se așteaptă la formarea unui întreg „cartier” în zonă. Clubul Manchester deține cam 40 de hectare de teren lângă „Old Trafford” și nu toată suprafața este folosită.

Daily Telegraph scrie că Jim Ratcliffe dorește să construiască mute United pe un alt stadion, după ce echipa a jucat în ultimii 114 ani pe „Old Trafford”. Stadionul actual al “diavolilor” are o capacitate aproape 74.000 de locuri. Pentru a se putea ridica la nievelul Wembley-ului, ar trebui ridicată o arenă de cel puțin 90.000 de locuri.

Relocare sau modernizare?

Conform Telegraph, Ratcliffe este împotriva ideii de a muta clubul, dar crede că suporterii vor susține totuși o mutare a stadionului, cu condiția de a rămâne pe aceeași proprietate.

Ca parte a seriei Future of Football, Jim Heverin, director la Zaha Hadid Architects, a spus că modul în care Barcelona, Real Madrid și Liverpool au renovat propriile lor stadioane, în loc să construiască altele noi, este șablonul pe care United ar trebui să-l urmeze.

„La Old Trafford, cu siguranță te-ai aștepta să se gândească la o reproiectare, nu la o altă locație. Priviți la ceea ce a făcut Liverpool cu aceste mici modificări și modernizări. Acesta pare a fi viitorul, nu stadioanele complet noi,” a spus el.

author avatar
Mihail Ioan
565 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger