AcasăSPORTViitorul patron al Rapidului are afaceri grele in toata Europa de Sud-Est

Viitorul patron al Rapidului are afaceri grele in toata Europa de Sud-Est

Negocierile dintre George Copos si omul de afaceri Gruia Stoica sunt incheiate, vanzarea Rapidului urmand a fi oficializata imediat ce clubul va iesi din insolventa.

Pe 31 martie este convocata adunarea creditorilor SC FC Rapid SA, avand ca ordine de zi votarea planului de reorganizare propus de administratorul judiciar Cristina Andronache. O data ce va rezolva toate litigiile cu „pagubitii” (de la Fathi Taher si pana la ultimul jucator plecat din Giulesti!), George Copos este decis sa finalizeze tranzactia de vanzare a clubului. Asa cum „National” a anuntat zilele trecute, viitorul patron vrea sa investeasca intr-un Rapid lipsit de datorii, „curat ca lacrima”. Gruia Stoica – cumparatorul in cazul de fata – este un nume greu pe piata transporturilor din Romania. Detine „Grampet”, holding in care sunt incorporate companiile „Grup Feroviar Roman”, „Remar Pascani”, „Reva Simeria” si „Turist Semenic”, iar planurile sale prevad extinderea afacerilor in toata Europa de Sud-Est. Cu o avere de aproape o jumatate de miliard de euro, galateanul din comuna Toflea cauta sa-si consolideze business-urile din Serbia, Ungaria, Ucraina, Republica Moldova si Muntenegru, piata bulgara fiind ultimul asalt.

Sponsorul lui Victor Ponta la raliuri

Chiar daca nu foarte mari, Gruia Stoica are oaresce legaturi cu sportul. Miliardarul roman a fost campion national de atletism in vremea liceului, insa n-a ales sa urmeze o cariera in domeniu. In alta ordine de idei, viitorul patron al Rapidului s-a mai implicat in sport sponsorizand participarea premierului Victor Ponta la cursele de raliuri!

Andone, manager general

De venirea lui Gruia Stoica in Grant nu este strain Ioan Andone. Surse din interiorul Rapidului ne-au dezvaluit ca „Falcosul” a venit la meciul giulestenilor cu Petrolul, din urma cu doua etape, special pentru a-si vedea la lucru viitoarea echipa. Din cate se pare, Andone va fi manager general si, pe langa pregatirea formatiei, se va ocupa si de dezvoltarea sectiilor de copii si juniori. „Eu stiu cine va fi patron la Rapid, dar nu pot da prea multe detalii. Cert este ca, dupa ce se va bate palma, eu voi fi managerul general al clubului”, a declarat Andone, in weekend, pentru „ProSport”.

author avatar
Cristi Ionita
507 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger