AcasăRecomandariViitorul lui Hagi va juca la Voluntari!

Viitorul lui Hagi va juca la Voluntari!

Primul sezon in Liga 1 l-a convins pe Gheorghe Hagi ca supravietuirea pe prima scena a fotbalului romanesc este o lupta pe care nu o poate duce de unul singur. Si cum mana de ajutor i-a intins-o Florin Pandele, edilul din Voluntari, fostul mare international pare tentat sa accepte propunerea.

Gica Hagi, un nume respectat in toata lumea, mai putin la Constanta
Florin Pandele vrea notorietate si-n fotbal, nu doar in politica

In Romania urla criza economico-financiara, dar primariile si consiliile locale din diferite orase, ori companiile de stat finanteaza activitatea sportiva a catorva cluburi. De la Gloria Bistrita, FC Severin si CSMS Iasi pana la Ceahlaul Piatra Neamt, Concordia Chiajna, Gaz Metan Medias ori Pandurii, Liga 1 a fost in sezonul 2012/ 2013 o competitie fotbalistica finantata si cu bani publici! Chiar daca lucrurile vor sta intocmai si pe viitor, proiectul demarat de Gica Hagi la malul marii nu este, inca, binevazut in intreaga Dobroge, nu doar in Constanta. Fie in mod public, fie in privat, „Regele” a solicitat ajutor de la promovarea Viitorului in Liga 1, doar ca apelul sau n-a avut ecou in randul factorilor de decizie. „Am vorbit cu Hagi si mi-a spus ca a discutat cu cei de la Consiliul Judetean Constanta pentru un parteneriat. Vrea ca Viitorul sa devina echipa Constantei, a judetului, si sa primeasca sprijin pentru asta. A spus ca nu mai poate si ca va muta formatia acolo unde lumea este dispusa sa ofere sprijin, in cazul in care raspunsul celor de la Constanta va fi unul negativ”, a declarat Mircea Sandu in urma cu o saptamana. Vorbele „Nasului” nu doar ca sunt adevarate, dar se pare ca previziunea se va adeveri cat de curand! In Voluntari, lumea stie ca din toamna vor fi meciuri din Liga 1 in localitate. „Vine Viitorul lui Hagi sa joace aici!”, sunt auziti vorbind angajatii Primariei. Intr-adevar, negocierile dintre edilul Florin Pandele si Viitorul Constanta sunt aproape finalizate, iar asocierea este benefica ambelor parti: Voluntariul pune la dispozitia „marinarilor” stadionul si baza sportiva (facilitati suportate de Primarie), iar „Regele”, prin clubul sau, promoveaza fosta comuna pe harta Ligii 1.

Academia ramane la Constanta

Proiectul Academiei de fotbal „Gheorghe Hagi” nu va fi afectat catusi de putin de mutarea echipei Viitorul la Voluntari. Copiii si juniorii Academiei vor ramane pe mai departe in orasul portuar, antrenamentele si meciurile amicale/ oficiale urmand a se desfasura tot acolo.

Mircea Radulescu este sef la Inter!

Voluntariul are, deja, o echipa, ACS Inter, care tocmai ce a retrogradat din Liga 3 dupa o lunga batalie, evident, pierduta, cu Viitorul Domnesti, Progresul Cernica si Visina Noua. Peste intreg fotbalul din Voluntari, sef este Mircea Radulescu, fostul director al Scolii federale de antrenori. „Baza sportiva de aici este de necrezut cum arata, cu doua stadioane exceptionale, cu miniterenuri pentru joaca, o splendida locatie a sediului…”, afirma „Riciu” in toamna anului trecut.

Singurul brand puternic din Romania

Dupa toate scandalurile din fotbalul romanesc si tinand cont de distrugerea unor echipe legendare, vezi doar cazurile Rapid, Craiova sau Poli Timisoara, Gheorghe Hagi a ramas singurul nume puternic din tara de care nu fug sponsorii. Oricat de ciudat ar parea, dar niciun gigant din economie nu mai vrea sa se asocieze nici macar cu FC Steaua, o data cu povestea arestarii lui Gigi Becali si efectele sale.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.422 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger