AcasăSPORTUPDATE Serbia, protest oficial! Ce solicită pentru Djokovic / Tatăl campionului: „Îl...

UPDATE Serbia, protest oficial! Ce solicită pentru Djokovic / Tatăl campionului: „Îl țin la închisoare” – VIDEO

Viermi și mucegai în mâncarea dată în hotelul de carantină în care a ajuns Djokovic! Imagini dezgustătoare au ajuns publiceViermi și mucegai în mâncarea dată în hotelul de carantină în care a ajuns Djokovic! Imagini dezgustătoare au ajuns publice (sursa foto: Novak Djokovic/Facebook)

Situația liderului clasamentului ATP, Novak Djokovici, rămâne în atenția opiniei publice din întreaga lume.

UPDATE 13.40. Scandalul Novak Djokovic capătă amploare. Tatăl liderului ATP, cunoscut pentru modul radical în care își apără de regulă fiul, a organizat un protest joi la Belgrad, acuzând autoritățile australiene că îi țin băiatul ”la închisoare”.

Sute de oameni au participat la protestul din faţa clădirii parlamentului sârb, la Belgrad. Mulţi dintre protestatari fluturau steaguri ale Serbiei şi au scandat: “Novak”. În timpul mitingului, mama, tatăl şi unul dintre frații tenismenului s-au adresat mulţimii. “Gândiţi-vă la asta, până luni îl vor ţine pe el, cel mai bun sportiv din lume, în închisoare”, a spus Srdjan Djokovic.

Ministerul sârb de Externe a prezentat joi un protest oficial ambasadorului australian în Serbia, Daniel Emery, pentru „tratamentul indecent” de care are parte la Melbourne Novak Djokovic. Autoritățile australiene au negat că-l țin „captiv” pe tenisman și au spus că Djokovic „este liber să plece în orice moment”.

După ce mama sportivului sârb a susținut, joi, într-o conferință de presă, faptul că jucătorul de tenis e „tratat ca un prizonier” de către autoritățile australiene, apar imagini absolut șocante cu meniul care ar fi fost dat în hotelul pentru imigranți în care a ajuns și Djokovici.

Dijana Djokovici acuzase, joi, referindu-se la locul în care a ajuns să stea fiul său, faptul că „este foarte murdar, iar mâncarea e groaznică”. Femeia a dezvăluit că a vorbit puțin cu jucătorul de tenis, joi, iar acesta i-a spus că nu poate să doarmă, potrivit CNN. S-a mai aflat că liderului ATP nu i-ar fi fost permis să se mute la un alt hotel, care să aibă condiții mai bune.

Viermi și pâine cu mucegai

sursa foto: sbs.com.au

SBS News a publicat încă de zilele trecute imagini și mărturii despre meniul care ar fi fost oferit persoanelor aflate în hotelul din Carlton, unde a ajuns și sportivul sârb. În fotografii se pot vedea viermi lângă o caserolă cu broccoli și pui, dar și pâine mucegăită.

sursa foto: sbs.com.au

”Am fost șocat. Mâncarea pe care au livrat-o pune viața oamenilor în pericol”, a declarat Mustafa Salah, un irakian solicitant de azil izolat în același hotel în care a ajuns Djokovici, citat de site-ul menționat. Un alt bărbat, pe numele său Hossein Latifi, a acuzat că a vomitat după ce a mâncat meniul primit. ”Am vomitat de două ori”, a acuzat Latifi.

(foto: captură video)

În tot acest timp, Djokovic se vede nevoit să aștepte, în hotelul în care a fost dus, decizia judecătorului care va analiza contestația pe care a depus-o față de decizia de expulzare a sa, după ce i-a fost revocată viza. Apelul va fi judecat luni.

Sârbul aflat pe locul 1 mondial în clasamentul jucătorilor de tenis a ajuns miercuri la Melbourne, pentru a juca la Australian Open. După ce a fost ținut mai multe ore pe aeroport, s-a aflat că i-a fost anulată viza.


author avatar
Andrei Coman