AcasăSPORTVictorie uriasa de Ziua Nationala! Jo Jo Dan e campion intercontinental si...

Victorie uriasa de Ziua Nationala! Jo Jo Dan e campion intercontinental si NABA

Ion Ionut Jo Jo Dan a revenit in prim planul boxului mondial, dupa ce a produs una dintre cele mai mari surprize din 2013.

Boxerul roman a rasturnat toate calculele hartiei si l-a batut sambata noaptea, la decizie, pe canadianul Kevin Bizier, chiar pe terenul acestuia, la Montreal.

Bizier era avantajat de terenul propriu, de tinerete si de palmares (21 de victorii din 21 de meciuri), dar Jo Jo Dan a boxat ca un adevarat razboinic si a obtinut de partea lui deciziile a doi dintre cei trei arbitrii-judecatori, 114-113 si 116-111.

Doar unul dintre cei trei arbitrii-judecatori l-a dat invingator pe Bizier, dar cu o decizie scandaloasa, 117-110, care nu are nimic in comun cu ce s-a intamplat in ring.

Jo Jo Dan a trecut cu bine si peste o decizie discutabila a arbitrului de ring, Jean Guy Brousseau, care l-a penalizat spre finalul confruntarii pentru tineri repetate.

A fost a 32-a victorie obtinuta de Jo Jo Dan, din 34 de meciuri sustinute la profesionisti. Pugilistul giurgiuvean a devenit campion intercontinental si al Americii de Nord la categoria welter, in versiunea IBF, dar si challenger-ul numarul 2 la centura mondiala detinuta de americanul Devon Alexander, pugilist cu care Jo Jo s-ar putea intalni anul viitor.

Pana atunci, Jo Jo Dan se pregateste pentru un nou meci infernal cu britanicul Kell Brook, un alt boxer mai tanar si, de asemenea, neinvins. Brook are 31 de victorii din 31 de meciuri si 21 de victorii obtinute inainte de limita. Brook a obtinut ultimele trei victorii prin knock-out, desi a avut in fata adversari redutabili precum Hector Saldivia, Carson Jones si Viaceslav Senchenko.

Succesul obtinut de Jo Jo Dan este urias daca ne gandim ca a venit de 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. In plus trebuie precizat ca Jo Jo Dan este, practic, boxer in timpul liber, el avand un job de baza la Bell Helicopter, o celebra firma producatoare de elicoptere.

Victoria lui Jo Jo Dan a fost laudata inclusiv de celebrul impresar Lou DiBella, care a precizat ca „in ultimele runde, Jo Jo Dan nu a boxat pentru a supravietui ci a boxat pentru a castiga”.

author avatar
Cristi Ionita
351 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger