AcasăSPORTVictorie spectaculoasă în tenisul feminin. Naomi Osaka a câștigat US Open și...

Victorie spectaculoasă în tenisul feminin. Naomi Osaka a câștigat US Open și îi suflă în ceafă Simonei Halep

Două ore fără 7 minute i-au trebui japonezei Naomi Osaka pentru a fi pentru a doua oară campioană la US Open.

Naomi Osaka (9 WTA) a câștigat US Open-ul obținând al treilea titlu de Grand Slam din carieră. Japoneza a învins-o în finală pe Victoria Azarenka, Belarus, (27 WTA), după ce aceasta a revenit într-o finală de Grand Slam după o pauză de șapte ani, scor 1-6, 6-3, 6-3.

Meci între două generații de jucătoare

Meciul a debutat în forță, jucătoarea din Belarus anunțând un meci greu împotriva japonezei.

Tânăra Naomi Osaka (22 de ani), fost lider mondial în tenisul feminin, a reușit în mod spectaculos, sâmbătă seara, să revină în joc și să o depășească pe experimentata Victoria Azarenka (31 de ani), și ea un fost nr.1 WTA.

Naomi Osaka câștigând această finală US Open 2020 și-a adăugat astfel în palmares al treilea trofeu de Grand Slam în tot atâtea finale de Grand Slam jucate.

O asemenea performanță a mai fost atinsă în anul 2002 de către o altă mare jucătoare, Jennifer Capriati.

Japoneza Naomi Osaka, câștigătoare a turneului american și în 2018, a învins-o pe Victoria Azarenka (Belarus) după trei seturi dramatice și oscilante: 1-6, 6-3, 6-3.

Ocupând în prezent locul 9 în ierarhia WTA, Naomi Osaka era favorita nr. 4 a turneului, în timp ce Viktoria Azarenka (27 WTA), în formă, a reușit să ajungă în finala de la Flushing Meadows învingând-o în semifinale pe multipla campioană Serena Williams.

Azarenka a ajuns campioană la Western & Southern Open (Cincinnati), după ce trebuia să se confrunte cu aceeași Naomi Osaka, însă japoneza s-a retras din finală în urma unei accidentări.

Naomi Osaka ajunge în spatele Simonei Halep în clasamentul WTA

După această victorie, Naomi Osaka urcă șase poziții în clasamentul WTA și ajunge pe podium, fiind chiar în spatele Simonei Halep (nr. 2 WTA). Pe cele două le despart 576 de puncte.

În condițiile impuse de pandemia de coronavirus de la competiția sportivă din acest an au lipsit câteva sportive de top, printre care  Simona Halep, dar și deținătoarea titlului, Bianca Andreescu.

Simona Halep participă de săptămâna viitoare la turneul de la Roma, o competiție la care Naomi Osaka nu va fi prezentă. Simona Halep este principala favorită a turneului şi va juca direct în turul secund, cu învingătoarea dintre letona Anastasija Sevastova şi italinca Jasmine Paolini.

author avatar
Eli Dan Davidescu
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger