AcasăSPORTVictorie senzationala pentru Irina Begu

Victorie senzationala pentru Irina Begu

Irina Begu, poate cea mai in forma jucatoare de tenis din Romania la ora actuala, s-a calificat, miercuri seara, in sferturile de finala ale turneului feminin de tenis de la Moscova, turneu dotat cu premii totale in valoare de 710.000 de dolari.

Irina a avut nevoie de 109 minute pentru a se impune, cu 6-4, 6-4, impotriva rusoaicei Ekaterina Makarova, a doua favorita a competitiei si locul 12 mondial.

Aflata intr-un TOP 10 al prestatiilor pe anul acesta, Makarova avea nevoie de un rezultat foarte bun la Moscova, pentru a deveni rezerva la Turneul Campioanelor de la Singapore, dar Irina Begu s-a dovedit un adversar mult prea tare.

Romanca a fost mai eficienta la toate capitolele si a obtinut o victorie ce ii asigura 18.460 de dolari si 100 de puncte WTA.

Pentru Irina urmeaza un meci cel putin la fel de greu cu invingatoarea dintre Tvetana Pironkova (Bulgaria) si Aleksandra Krunic (Serbia).

Irina a recunoscut, inainte de a pleca spre Moscova, ca este intr-o oarecare revenire de forma si spera sa ajunga, cat mai rapid, intre primele 50 de jucatoare ale lumii.

Irina, actualmente locul 61 mondial, a fost locul 38 mondial in 2011, cand era considerata marea speranta a circuitului.

author avatar
Cristi Ionita
142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger