AcasăSPORTVictorie pentru naționala de handbal: România - Spania 24-21

Victorie pentru naționala de handbal: România – Spania 24-21

Echipa feminină de handbal a României este cu un pas în sferturile de finală ale Jocurilor Olimpice după victoria cu 24-21 în fața Spaniei.

Cristina Neagu a fost fenomenală în ofensivă, iar Paula Ungureanu a făcut adevărate minuni în poartă, blocând lovituri peste lovituri din partea ibericelor.

Spania a început ceva mai bine și a condus cu 1-0 și 3-2, dar România a marcat patru goluri la rând și s-a desprins pe tabelă, 6-3 (min. 10). Echipa noastră a continuat să controleze jocul, însă Spania a reușit egalarea, 8-8 (min. 17), ce-i drept, numai pentru puțin timp, întrucât tricolorele au făcut repede 12-9 (min. 24), intrând la pauză cu un avans de două goluri (13-11).

Începutul părții secunde a fost unul foarte fast pentru noi, cu patru goluri consecutive, astfel că scorul a ajuns la 17-11 (min. 36). Spania a replicat și a reușit să revină în joc, după o serie de cinci goluri la rând, astfel că scorul a devenit 18-19 (min. 47). Meciul a fost pe muchie de cuțit, dramatic pentru echipa noastră, care a reușit să pună două goluri diferență față de Spania (min. 58), 23-21, după noi intervenții remarcabile ale Paulei Ungureanu (procentaj 40%!). Neagu a marcat un nou gol pentru România, parafând victoria cu 24-21.

  • Brazilia ocupă primul loc în clasament, cu 6 puncte, urmată de Norvegia, 4 puncte, Spania, 4 puncte, Angola, 4 puncte, România, 4 puncte, Muntenegru, 0 puncte.

Duminică vor avea loc ultimele meciuri, Muntenegru – Brazilia, Norvegia – România și Spania – Angola. Primele patru clasate se califică în sferturi.

Pentru România este a doua victorie din grupă și mai are nevoie de un egal în ultima etapă pentru a fi sigură de locul în sferturile de finală.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
212 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger