AcasăSPORTVictorie mare! Sorana Cirstea a macelarit-o pe Kerber si se apropie de...

Victorie mare! Sorana Cirstea a macelarit-o pe Kerber si se apropie de TOP 20 mondial

Sorana Cirstea a obtinut, duminica seara, una dintre cele mai importante victorii din cariera, 6-4, 6-0, cu germanca Angelique Kerber, locul 6 mondial.

Sorana a dominat clar infruntarea din 16-imile de finala ale turneului de la Miami, demonstrand ca in cazul unei evolutii sigure, fara prea multe greseli personale, se poate bate cu orice jucatoare de top.

In ciuda victoriei uluitoare, Sorana si-a pastrat bunul simt la conferinta de presa de dupa meci precizand ca „nu am facut decat sa pun in practica planul dat de antrenor si cred ca totul a mers asa cum ne-am imaginat. Iubesc acest sport, am muncit din greu si este placut sa vezi cand vin si rezultatele”. Targovisteanca a sarbatorit victoria cu fructe.

Urmatoarea adversara a Soranei va fi sarboaica Jelena Jankovic, jucatoare fata de care romanca are avantajul meciurilor directe.

Parcursul impresionant de la Miami o aduce pe Sorana Cirstea la limita topului 20 mondial. Jucatoarea noastra de tenis avea de aparat numai 5 puncte WTA la Miami (anul trecut a fost eliminata inca din primul tur) astfel ca ea deja si-a asigurat un plus de 135 de puncte pentru anul acesta.

Aflata momentan pe locul 27 mondial, Sorana isi va imbunatati, aproape sigur, cea mai buna clasare din istorie (locul 23, 17 august 2009), insa ramane de vazut daca va reusi un rezultat atat de bun incat sa-i permita chiar sa acceada, in premiera, intre cele mai bune 20 de jucatoare ale lumii.

[youtube]35fv–0SmV0[/youtube]

author avatar
Cristi Ionita
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger