AcasăSPORTVictorie mare pentru nationala Romaniei! Nu s-a mai intamplat asa ceva in...

Victorie mare pentru nationala Romaniei! Nu s-a mai intamplat asa ceva in istorie

Babken Melkonyan (sursa foto sportsudest.ro)

Echipa nationala a Romaniei de biliard bila 9 a obtinut o victorie uriasa, marti seara, la Cupa Mondiala care are loc in aceste zile la Londra.

Babken Melkonyan (sursa foto sportsudest.ro)

Ajunsi pe tabloul principal al competitiei dupa ce au trecut prin furcile caudine ale calificarilor, cei doi reprezentanti ai echipei noastre, Babken Melkonyan si Ioan Ladanyi, au facut senzatie in confruntarea cu echipa Chinei, din faza 16-imilor de finala.

Desi China este dubla campioana mondiala, 2007 si 2010, baietii nostri au inceput meciul in forta si s-au distantat rapid la 4-0. Chinezii s-au apropiat periculos, la numai doua jocuri diferenta, insa Melkonyan si Ladanyi nu s-au pierdut cu firea si au dat lovitura in jocul 11, asigurandu-si victoria, cu 7-4.

Romania este pentru prima data prezenta pe tabloul principal al Cupei Mondiale de biliard bila 9, echipa noastra castigand un turneu de calificare la care au mai participat alte 20 de formatii.

La finalul meciului, jucatorii nostri au fost extrem de multumiti de prestatiile lor mai ales in conditiile in care China l-a avut in echipa pe Li Hewen, dublu campion mondial.

Pentru Romania urmeaza, vineri, confruntarea cu Indonezia, formatie care a trecut in turul intai de Germania, scor 7-3.

author avatar
Cristi Ionita
615 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger