AcasăSPORTVictorie la US Open si „adio, tenis!”

Victorie la US Open si „adio, tenis!”

Pennetta, felicitata de legendele tenisului pentru victoria de la US Open

Invingatoare pe tabloul feminin de la US Open, 7-6, 6-2 in finala cu Roberta Vinci, italianca Flavia Pennetta (33 de ani) a declarat ca turneul american a fost ultimul de Grand Slam din cariera.

Pennetta, felicitata de legendele tenisului pentru victoria de la US Open

„Voi mai juca pana la sfarsitul anului. US Open a fost ultimul meu turneu major. O sa intru pe teren si in Asia, la Wuhan si Beijing, iar apoi ma retrag”, a spus Pennetta in conferinta de presa de dupa finala de la Flushing Meadows. Intrebata daca ar mai adauga programului sau si Turneul Campioanelor, in cazul in care s-ar califica acolo, Pennetta a raspuns: „Bineinteles! Daca exista aceasta sansa, da!”. La US Open, Roberta Vinci si Flavia Pennetta au produs surpriza anului in tenisul feminin, invingandu-le in semifinale pe sportivele clasate cel mai bine in ierarhia WTA, Serena Williams, locul 1, respectiv Simona Halep, locul 2. Mai mult, in turul 2, Pennetta a trecut de o alta romanca, Monica Niculescu. Flavia Pennetta (33 de ani) si Roberta Vinci (32 de ani) sunt cele mai in varsta jucatoare care au ajuns pentru prima data in finala unui turneu de Grand Slam. Ca urmare a succesului de la US Open, Pennetta va urca pe locul 8 in clasamentul WTA.
„Ma bucur mult pentru tine, Flavia! Meriti sa fii campioana la US Open, ai jucat extraordinar in aceste doua saptamani”, a scris Simona Halep pe contul personal de Twitter.

Sefii tenisului european tin sedinta la Bucuresti

Federatia Romana de Tenis organizeaza in perioada 1-3 decembrie evenimetul Pro Tennis Europe Conference, o reuniune continentala dedicata problemelor din sportul alb. Conferinta de la Bucuresti va avea mai multe teme de discutie, printre care noua structura a premiilor in bani, tenisul pe plaja, programul de arbitraj, noi proiecte ITF si actualizarea jocului de tenis in turneele ITF Pro Circuit.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger