AcasăSPORTVictorie a „rusilor” din Donetk in capitala Ucrainei

Victorie a „rusilor” din Donetk in capitala Ucrainei

Cu Lucescu pe banca, Sahtior Donetk continua sa domine campionatul Ucrainei

Dinamo – Sahtior a fost mai mult decat un simplu meci de fotbal, disputant miercuri seara, la Kiev, in conditii special, cum nu s-a mai intamplat vreodata.

Cu Lucescu pe banca, Sahtior Donetk continua sa domine campionatul Ucrainei

Un stadion arhiplin si o atmosfera ostila, chiar amenintatoare, de asta au avut parte „minerii” din Donetk veniti sa predea o lectie fotbalistica emblemei Kievului. De altfel, tocmai prezenta in capitala pro-occidentala a unei formatii dintr-o zona (Donbass) care isi doreste ruperea de Ucraina si alipirea la Rusia a creat starea de tensiune vizibila inca din startul partidei; o coregrafie gigant (steagul Ucrainei pe fond galben, derulat pe toata tribuna a II-a) si cantece patriotice a constituit recuzita fanilor dinamovisti, care neintrerupt au scandat impotriva dusmanului de la Rasarit.
Pe teren, Sahtiorul lui Mircea Lucescu a avut nevoie de o singura repriza pentru a pune lucrurile la punct; Luiz Adriano (min.11 si 36) a marcat de doua ori pentru o victorie (2-0 scor final) categorica si absolut meritata a „minerilor”. La conferinta de presa, antrenorul dinamovistilor, legendarul Oleg Blohin, a facut anuntul serii: „Nu am prea multe de spus, doar m-au informat ca am fost demis. Contactati presedintele clubului pentru alte intrebari”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger