AcasăSPORTVictor Piturca: "Puteam sa marcam mai mult, dar rezultatul este echitabil"

Victor Piturca: „Puteam sa marcam mai mult, dar rezultatul este echitabil”

Victor Piturca

Selectionerul echipei nationale a Romaniei, Victor Piturca, a declarat, miercuri, dupa remiza din meciul amical cu Uruguay, scor 1-1, ca rezultatul este echitabil, desi „tricolorii” ar fi putut sa mai marcheze.

Victor Piturca

„1-1 e un rezultat echitabil. A fost o prima repriza in care Uruguayul a inscris repede. Ne dau de gandit inceputurile de meciuri, pentru ca s-a intamplat si in Belgia si cu Grecia. A fost o pasa gresita a lui Pintilii, urmata de un lant de alte greseli si asta ne-a costat. Altul ar fi fost jocul daca nu luam golul asa repede. Acele greseli de la gol si-au pus amprenta pe evolutia ulterioara, desi am avut si noi doua ocazii de a marca in prima repriza. A trebuit sa-i mobilizez bine la pauza. Apoi am avut si noi un inceput foarte bun de repriza a doua. Puteam sa marcam mai mult, dar rezultatul este echitabil”, a spus Piturca.

Tehnicianul Romaniei s-a aratat suparat de faptul ca fundasul Constantin Grecu s-a accidentat inaintea meciului: „Din pacate am avut multe probleme, Grecu s-a accidentat inainte de meci, Latovlevici in timpul meciului, Goian mi-a cerut la un moment dat sa-l schimb, apoi probleme lui Torje din final. Sunt suparat ca nu am putut sa-l vad pe Grecu jucand. Daca nu ar fi fost problemele acestea, probabil si Mutu ar fi iesit la pauza. In general am fost multumit de Mutu, a facut si faza defensiva, ceea ce este o diferenta, pentru ca la echipa de club nu face asa ceva. Torje a facut faze bune in repriza a doua, dar se vede ca nu joaca la club. El si-a revenit din pumni, pentru ca se sufoca in prima repriza. In partera a doua a avut 25-30 de minute foarte bune. Daca nu se accidenta Nicolita, Torje intra dupa pauza”.

Piturca a afirmat ca evolutia „tricolorilor” da sperante pentru viitor. „Evolutia Romaniei a fost buna si ne da sperante pentru viitor. Sunt in cautari in continuare. Si cu Elvetia si cu Austria voi incerca sa mai aduc jucatori. Nu am auzit ostilitate din partea spectatorilor la adresa lui Tatarusanu. Nu am auzit ce a fost in tribune, cand joaca echipa mea am vata in urechi”, a precizat Piturca.

Selectionerul Romaniei considera ca ascensiunea Uruguayului se datoreaza unui grup unit: „I-am intalnit pe uruguayeni de doua ori in cariera mea de antrenor si pot sa spun ca ei joaca de aceeasi maniera, cu mentiunea ca au crescut foarte mult in ultima vreme. Succesul si performantele lor se datoreaza faptului ca sunt un grup unit. Ati vazut cum Luis Suarez face alunecare pe linia de fund in defensiva”.

Echipa nationala a Romaniei a terminat la egalitate, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1 (1-0), cu reprezentativa Uruguayului, campioana la zi a Americii de Sud, intr-un meci amical disputat pe Arena Nationala. Uruguayenii au deschis scorul prin Cavani, in minutul 2, „tricolorii” reusind egalarea prin Bogdan Stancu, in minutul 50.

author avatar
Ciprian Purice
134 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger