AcasăRecomandariVictimele lui Silviu Lung sunt din satul doljean Motatei

Victimele lui Silviu Lung sunt din satul doljean Motatei

Inceput de an groaznic pentru Silviu Lung, fostul portar de legenda al Universitatii Craiova, cu un accident grav de circulatie provocat miercuri, 8 ianuarie, in apropierea localitatii doljene Radovan.

Silviu Lung
Masinile implicate în accidentul produs de Silviu Lung (foto sus) sunt distruse

Impactul groaznic dintre Mercedesul condus de Lung si Renaultul familiei Nita a fost devastator pentru Constantin (41 de ani), tata si sot. Barbatul din comuna Motatei (consatean cu Stefan Iovan) a decedat pe loc, iar copiii aflati pe bancheta din spate a autoturismului (Andrei – 15 ani si Andreea – 17 ani) au suferit leziuni severe. Cu totii se intorceau spre casa de la Craiova, oras in care invata baiatul (Colegiul Tehnic de Industrie Alimentara) si fata (Liceul Pedagocic) familiei Nita. „Sotul meu a plecat de dimineata de acasa, iar eu i-am spus sa aiba grija. Mi-a raspuns «n-ai tu treaba, stii cum merg, numai sa nu intre altul in mine». Acum, unul care nu s-a asigurat m-a lasat singura cu trei copii”, a declarat Ramona Nitu, sotia soferului ucis de neatentie.
Conform noului Cod Penal, fostul fotbalist risca sa fie condamnat la inchisoare intre unu si cinci ani. Ieri dupa-amiaza, fara acordul medicilor, Silviu Lung a parasit unitatea medicala unde era internat, gest care aduce mai degraba cu o fuga din spital decat cu o „externare”.

Nu au bani de inmormantare

Ramona Nitu isi va inmormanta barbatul maine, in cimitirul din comuna Motatei. Familie nevoiasa, fara venituri importante, vaduva va fi ajutata cu bani de cumnatul Mircea Nitu, consilier local in Motatei. „Oameni gospodari si credinciosi, nu meritau o asemenea pacoste pe cap. Munceau intr-una numai ca sa poata sa tina cei doi copii la liceu, in Craiova”, sustin localnicii.

Andreea e in coma indusa, ca Schumacher

Adusa la Spitalul Judetean din Craiova cu multiple leziuni, Andreea Nitu se afla acum internata la sectia de Terapie Intensiva pentru Neurochirugie. Din primele cercetari, medicii i-au descoperit un traumatism cranio-cerebral acut sever cu hematom subdural si o trauma toraco-abdominala. La fel ca Michael Schumacher, si Andreei Nitu i-a fost Indusa coma pentru a i se putea salva viata. Despre ea ca elev, cel mai bine vorbesc mediile de la scoala, 9 la limba romana si 9 la matematica!

Baiatul nu stie, inca, de moartea tatalui

In ceea ce priveste starea baiatului, medicii craioveni sustin ca Andrei Nitu este in afara oricarui pericol. Alta ar, insa, problema la el: nimeni nu i-a spus pana acum ca tatal sau a murit! Din acest motiv, doctorii sustin ca Andrei Nitu va avea nevoie de consiliere psihologica pentru a putea trece mai usor peste aceasta drama.

Aici e durerea cea mai mare, ca s-a prapadit un om!”

De pe patul de spital, Silviu Lung declara ca, din  cauza cetii dense, n-a vazut autoturismul Renault venind din sens invers: „Multe lucruri nu imi amintesc, dar era o curba, era ceata foarte mare si m-am trezit exact cu masina aia aproape de masina mea. Am tras de volan putin in dreapta si ne-am lovit amandoi. In ultima clipa am zarit masina Renault. Mergeam normal, cred ca in jur de 60 km/h fiindca era ceata. Problema este ca a murit un om si imi pare nespus de rau. Aici este durerea cea mai mare, ca s-a prapadit un om! Lucrul acesta ma afecteaza foarte mult. Imi pare nespus de rau, pentru ca in viata am incercat sa fac numai bine… Transmit condoleante familiei”.

Se grabea la un meci de handbal?

Conform presei locale, Silviu Lung se grabea sa ajunga la Craiova pentru a urmari meciul de handbal dintre SCM si CSM Bucuresti. Nepoata sa, fiica lui Tiberiu Lung, este jucatoare la echipa olteana. Partida din liga nationala de handbal avea ora de start 16.00; teribilul accident s-a produs cu cateva minute inainte.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
2.010 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger