AcasăSPORTViaţa la JO Tokyo 2020, mai dură decât la închisoare! Sportivii au...

Viaţa la JO Tokyo 2020, mai dură decât la închisoare! Sportivii au primit, totuşi, o veste emoţionantă

JO Tokyo 2020 masca Viaţa la JO Tokyo 2020, mai dură decât la închisoare! Sportivii au primit, totuşi, o veste emoţionantă

Pandemia a fost aproape de a anula organizarea Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi în acest an. Până la urmă, competiţia se ţine, dar măsurile anti-pandemie sunt foarte dure.

De aceea, responsabilii de la Tokyo au căutat o soluţie prin care să-i motiveze şi mai mult pe sportivi. Şi se pare că au găsit-o: 30 de secunde în plus fără mască.

Cui i se va acorda acest privilegiu?

Medaliaţii Jocurilor Olimpice de la Tokyo vor beneficia de un mic bonus suplimentar, pe lângă medalii ei primind dreptul de a-şi scoate masca de protecţie pentru 30 de secunde pe durata şedinţei foto pe podium, a anunţat, luni, Comitetul Internaţional Olimpic (CIO).

Jocurile de la Tokyo, organizate în plină pandemie de coronavirus, sunt marcate de reguli sanitare stricte şi sportivii trebuie să poartă mască în permanenţă, cu excepţia antrenamentului, a competiţiei, pentru a mânca, a bea, pentru a dormi sau pentru acorda interviuri.

Ideea este de a da sportivilor care au concurat, după ce toţi ceilalţi s-au retras, posibilitatea de a-şi scoate masca timp de 30 de secunde, rămânând pe podium pentru fotografii”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams.

85% din sportivi, vaccinaţi

Un panou va fi instalat în apropierea podiumurilor de premiere pentru a le indica sportivilor momentul în care să-şi scoată masca.

Până în prezent, 153 de persoane legate de Jocuri au fost testate pozitiv, iar aproximativ 85 la sută din sportivii participanţi sunt vaccinaţi, afirmă CIO.

Eu cred că toată lumea va înţelege că riscul este foarte, foarte mic şi că este de înţeles”, a mai spus Mark Adams.

 

author avatar
Andrei Ștefan
429 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger