AcasăSPORTVezi unde se roaga mama lui Bute pentru fiul campion!

Vezi unde se roaga mama lui Bute pentru fiul campion!

Manastirea Buciumeni dateaza din secolul al XII-lea

Dupa meciul lui Bute de Romexpo, mama pugilistului a mers la un lacas sfant aflat langa Tecuci. S-a rugat pentru sanatatea fiului, dar si pentru Elena Aprozeanu, viitoarea nora.

Manastirea Buciumeni dateaza din secolul al XII-lea

La doar cateva ore dupa lupta cu Jean-Paul Mendy, cand in Capitala abia mijeau polemicile legate de gala „Campion pentru Romania”, Maricica Bute lua drumul codrilor Moldovei. Mama pugilistului galatean a mers, duminica, la Manastirea Buciumeni, de langa Tecuci, pentru a se reculege. Gandurile-i bune au fost indreptate atat spre sanatatea fiului Lucian, cat si spre Elena Aprozeanu, iubita sportivului si viitoarea-i nora.

Buciumeni este manastire de maici

De altfel, doamna Bute ajunge in mod regulat la Manastirea Buciumeni, in ultimii cinci ani nelipsind de la hramurile slujite aici. „Vin de cinci ani la Buciumeni si de fiecare data ma simt ca pe o gura de rai. Este greu de exprimat in cuvinte frumusetea Liturghiei si a locului de la Buciumeni”, sustine Maricica Bute. Luni, si-a primit copilul in pragul casei de la Pechea, Lucian Bute promitandu-i ca va sta trei saptamani in Romania inainte de-a pleca in Caraibe, pentru alte sapte zile de relaxare.

Manastire de maici

Maricica isi felicita fiul pentru victoria cu Mendy

Comuna care a dat-o Romaniei pe Smaranda Braescu (prima femeie pilot din tara noastra) are o bogata istorie monahala, primele semne datand din 1602, cand aici exista „chilia calugarului Gheorghe dascalul”. Acum, la Buciumeni este manastire de maici, iar anual vin in pelerinaj mii de tineri, in special in a doua zi de Rusalii, cand se sarbatoreste hramul „Sfintei Treimi”. De altfel, la initiativa lui Casian Craciun, Arhiepiscopul Eparhiei Dunarii de Jos, se doreste crearea unei tabere de tineri liceeni in Manastirea Buciumeni.

Un campion cu frica de Dumnezeu

Crucea lui Hristos este accesoriul cel mai de pret al Maricicai Bute

Pe cat de dur si inspaimantator in ring, pe atat de temator in fata Domnului. Lucian a fost indrumat de mic spre Biserica, Maricica Bute ducandu-si baiatul si cele patru fete la toate slujbele oficiate duminica. Si in Canada, campionul IBF isi pastreaza vie credinta in Dumnezeu, la care se roaga ori de cate ori simte nevoia.

Maine va fi nas pentru micuta Anastasia

In acest weekend, campionul IBF va fi nas de botez pentru micuta Anastasia, fiica unor prieteni din copilarie. Petrecerea de dupa crestinare va avea loc maine, la un restaurant din Galati, iar Lucian Bute va veni insotit de Elena Aprozeanu. Si-a confirmat prezenta si Steluta Luca, handbalista Oltchimului, verisoara a pugilistului din Pechea.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
769 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger