AcasăSPORTVezi pe ce stadion din Romania s-a pus cel mai scump gazon...

Vezi pe ce stadion din Romania s-a pus cel mai scump gazon din Europa!

Marin Condescu a semnat contract de prestari servicii cu firma celebrului Adrian Oprisan, dar a rezolvat terenul de joc cu ajutorul unor firme afiliate sindicatului minier pe care-l conduce.

Marin Condescu este liderul minerilor din bazinul Olteniei

Dupa un sezon de exil la Severin, FC Pandurii a revenit acasa, la Targu Jiu, si a inaugurat gazonul stadionului „Municipal” la partida cu FC Brasov, din etapa a doua. Gorjenii s-au impus cu 2-1 pe o suprafata de joc impecabila, „masa de biliard”, dupa cum comentau fanii din tribune. Minerii se mandresc ca terenul a fost facut pe banii lor, asta desi presedintele Marin Condescu a contractat o firma de specialitate, deja renumita „Gama Verde SRL”, a lui Adrian Oprisan, fratele baronului de Vrancea, Marian Oprisan. Urmeaza povestea unui gazon mai scump chiar si decat celebrul „Camp Nou”.

Primul contract: 350.000 de euro

Actul prin care clubul Pandurii cere bani Primariei

La inceputul acestui an, conducerea FC Pandurii anunta ca vrea sa modernizeze gazonul arenei „Municipal”. Actele cu firma lui Oprisan au fost semnate la jumatatea lunii martie, valoarea contractului ridicandu-se la 350.000 de euro. Obiectivul: amenajarea unei instalatii de drenaj rapid, a unei instalatii de incalzire a gazonului, precum si a unei instalatii de irigare. Intreaga lucrare trebuia sa fie predata in 21 de saptamani, Oprisan oferind si o garantie de 12 luni. Dupa o saptamana de la semnarea actelor, Condescu s-a razgandit in privinta unui aspect: n-a mai dorit sistem de incalzire. Aproape concomitent a venit lovitura din partea FRF: incepand cu sezonul 2012-2013, acordarea licentei de club profesionist este conditionata de existenta unui sistem de incalzire al terenurilor de joc, pentru a se evita, astfel, inghetul pe perioada iernii.

Lucrari in regie proprie

Pandurii au unul dintre cele mai bune gazoane din Liga 1

Desi a platit 350.000 de euro firmei „Gama Verde SRL”, Condescu a preferat ca o parte din lucrarile la „Municipal” sa fie facute in regie proprie sau din sponsorizari. Astfel, societatea „Transport Prestari Servicii cu Utilaje Terasiere SA”, din Mehedinti, a pus la dispozitie utilaje care au decopertat vechiul gazon, dar a ajutat si la amenajarea celui nou. Colaborarea dintre SNLO si TSPUT SA se vede si in alte domenii: firma din Mehedinti aduce minerii la serviciu, cara carbune, repara utilaje si, mai nou, planteaza pomi pe haldele de steril. Noul teren de joc de pe „Municipal” este dotat si cu o instalatie de irigare. Cele doua puturi de la aceasta instalatie au fost realizate in regie proprie, cu ajutorul „Unitatii de Executie Foraje”, din Motru, o simpla subunitate a SNLO!

A cerut trei milioane de la Primarie

Marin Condescu a fortat nota, mergand cu jalba-n protap la Primarie. Pe 18 mai, acesta a trimis o adresa edilului Florin Carciumaru prin care solicita trei milioane de lei (aproximativ 700.000 de euro) pentru … montarea instalatiei de incalzire!!! In plus, seful Pandurilor a informat ca a cheltuit 400.000 de euro cu gazonul arenei gorjene, cu 50.000 de euro mai mult decat valoarea contractului semnat cu firma lui Adrian Oprisan. Cererea lui Marin Condescu a fost partial aprobata de Consiliul Local Tg.Jiu, in sensul ca s-a alocat suma de un milion de lei (250.000 de euro) gruparii Pandurii.

Peste inca o saptamana (25 mai), Condescu a mai cerut cateva sute de mii de euro: „Pentru sezonul viitor, clubul Pandurii trebuie sa continue seria investitiilor in infrastructura stadionului «Municipal». Avand in vedere noile cerinte impuse de FRF, prin care terenurile de joc din Liga 1 trebuie sa aiba suprafetele incalzite incepand cu sezonul 2012/ 2013, iar arena trebuie sa aiba minimum 3.000 de locuri acoperite, va solicitam prelungirea contractului de comodat”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
592 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger