AcasăSPORTVezi de ce ar lua Mircea Badea un sut in testicule...

Vezi de ce ar lua Mircea Badea un sut in testicule

Mircea Badea a criticat adversarii lui Bute pe reprize

Antenistul Mircea Badea critica meltenismul romanilor fata de victoriile „mici” ale lui Lucian Bute, fata de stilul acestuia de a boxa si, mai ales, de faptul ca detinatorul centurii mondiale la supermijlocie in versiunea IBF fuge de „Dumnezeii boxului” la aceasta categorie, Froch, Kessler sau Ward.

Mircea Badea a criticat adversarii lui Bute pe reprize

Prezent la gala de la Romexpo, Mircea Badea – care se recomanda a fi un cunoscator al boxului – critica aprecierile multor compatrioti de-ai lui Bute, potrivit carora Mendy a fost un maimutoi: „Bine, multi au avut senzatia ca Bute a luptat cu Lucian Mandruta. Au spus: «Haide, frate, ai vazut cum a cazut Mendy, palanca?!»

In mintea «melteanului», daca nu-i dai asa, din «fundul curtii», adversarul nu trebuie sa cada. Boxul nu e o bataie! E foarte multa tehnica. Intr-un KO intra multe ingrediente. Orice boxeur de pe planeta asta va poate spune ca o lovitura de KO nu e una care vine din «fundul curtii», ci una pe care, cel care o incaseaza, nici macar nu o vede. Iar Mendy n-a vazut-o! A fost scurta, exploziva, exact unde trebuia, pa! Iar Bute nici macar n-a premeditat-o, a fost ceva instinctiv”.

„Boxul nu e o bataie, altfel fiecare smardoi de pe strada ar fi campion mondial”

Badea a explicat si de ce Lucian Bute boxeaza cu mana dreapta jos: „«Meltenii» spun: «Ba, dar de ce boxeaza Bute, asa, cu mainile pe jos?! Sa tina, frate, mainile sus!» Repet, boxul nu e o bataie, altfel fiecare smardoi de pe strada ar fi campion mondial. Orice boxeur ofensiv – cum era de pilda Doroftei – trebuie sa tina mainile sus. Ghici ce, Bute nu e ofensiv, el are cu totul si cu totul alt stil. Hai sa dam un exemplu recent: Viorel Simion, un boxeur absolut fantastic care, in cativa ani, va deveni campion mondial. Da, Simion, el e un boxeur ofensiv.

Bun, Lucian Bute este un boxeur defensiv. Cum este Floyd Mayweather. D’aia Bute boxeaza cu o mana jos! In primul rand e stangaci, tine mana dreapta jos pentru ca boxeaza cu ficatul in fata. Si atunci, mana asta dreapta, care este jos, nu la cap, ii protejeaza ficatul. Stilul in care boxeaza Bute se numeste «shell defense» (n.r. de la Philly Shell). Bine, nu sta in pozitia asta intepenit, el se misca pe picioare, isi misca triunchiul, nu are acelasi stil cu unul care tine mainile sus, la cap. Sunt lucruri complet diferite. Stilul lui Bute este megatare. Nu sunt capabili multi sa lupte astfel! E un stil foarte bun, foarte eficient, ideal pentru un pugilist defensiv, care boxeaza pe reactie si pe contra”.

„Cine e Ward sa nu uitam la el si sa spunem «Da, asta e Dumnezeu pe pamant»?

Campionul Lucian, in timpul meciului cu Mendy

In fine, Mircea Badea nu este impresionat de marii luptatori din SuperSix. „Sa trecem la exigentii nostri romanasi. Stiti ca, la noi, pe maidanurile noastre, sunt multi, foarte multi exigenti. Din fiecare gunoi de pe strada rasare cate un performer. «Dar de ce n-a boxat Bute cu aia din SuperSix?!», respectiv cu Froch, Kessler, Ward sau Abraham. Froch nu are iesire publica sa nu zica nasoale de Bute. Dar stiti de ce? Pentru ca Froch nu e Bute. Cu cine a boxat Froch, cu cine a boxat Kessler? Dar Ward? Ok, am inteles ca Ward e neinvins. Mda, si Mendy era neinvins. Cine e Andre Ward sa nu uitam la el si sa spunem «Da, asta e Dumnezeu pe pamant!»?.

Participantii in SuperSix, de la stanga la dreapta: Ward, Abraham, Froch, Taylor, Kessler, Dirrell. In finala s-au calificat Ward si Froch

Sigur ca sunt buni, n-aveau cum sa ajunga la acest nivel, dar nu sunt niste zei. Iertati-ma, nu pot sa fiu impresionat de Carl Froch! Cum nu pot sa fiu deloc impresionat de Mikel Kessler. Sper sa nu il aducem in discutie pe Arthur Abraham, cu care Lucian Bute se joaca, ii da trei reprize in fata. Daca saptamana viitoare, boxeaza Lucian Bute cu Andre Ward, eu pun pe Bute, fara emotii, 5.000 de euro. Sau hai sa facem pariu pe un sut cu spitul in testicule, sa nu fie pe bani. Eu pariez ca Bute castiga!”, a spus Badea.

author avatar
Mihai Koblenko
930 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger