AcasăSPORTVezi cum scot organizatorii de la Wimbledon bani din capsuni

Vezi cum scot organizatorii de la Wimbledon bani din capsuni

Din sera, capsunile sunt trimise direct la Wimbledon

Organizatorii penultimului turneu de Grand Slam al anului pun la bataie premii totale in valoare de 16,1 milioane de lire sterline, dar suma pare infima in conditiile in care se obtin profituri uriase numai din vanzarea caserolelor cu capsuni.

Din sera, capsunile sunt trimise direct la Wimbledon

FMC Limited, firma care se ocupa cu cateringul la Wimbledon 2012, a primit comanda pentru 30 de tone de capsuni. Acesta sunt culese din sera apoi trimise catre „All England Lawn Tennis and Croquet Club” si puse direct in caserolele in care sunt comercializate in complexul sportiv.

Capsunile sunt achizitionate de organizatorii turneului de la Wimbledon la 2,5 lire sterline kilogramul, respectiv 75.000 de lire sterline pentru 30 de tone, si sunt comercializate apoi la 4,14 lire sterline pentru o caserola de 250 de grame. Un calcul simplu arata ca la Wimbledon se vand 120.000 de caserole si se obtin 496.800 de lire sterline, ceea ce inseamna un profit de 421.800 de lire sterline. Chiar daca scadem salariile vanzatorilor din complexul sportiv si transportul capsunilor, organizatorii tot raman cu o caruta de bani dupa comercializarea unui singur produs care face deliciul tribunelor.

author avatar
Cristi Ionita
873 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger