AcasăSPORTVezi cum poate Germania sa fie eliminata de la Euro, iar Olanda...

Vezi cum poate Germania sa fie eliminata de la Euro, iar Olanda sa prinda „sferturile”!

Sneijder n-a putut rapune barajul german in meciul de la Harkov

Chiar si cu sase puncte dupa doua meciuri, nemtii nu sunt siguri de calificarea in faza urmatoare a turneului final european. In schimb, batavii – cu esecuri pe linie pana acum – mai pastreaza sperante!

Sneijder n-a putut rapune barajul german in meciul de la Harkov

In primele doua confruntari de la Euro 2012, masina de fotbal germana a trecut in tromba pe langa adversarele Portugalia, respectiv Olanda, dar chiar si doua victorii nu are asigurata prezenta in faza sferturilor de finala.

In ultima etapa din grupa B, nemtii dau peste danezi, iar o infrangere (la orice scor) coroborata cu un eventual succes al lusitanilor in fata olandezilor, i-ar aduce pe jucatorii lui Low la egalitate de puncte (6) cu Danemarca si Portugalia. Cum la meciuri directe intre cele trei ar fi egalitate, la fel si la criteriul golaverajului, se va trece la departajarea prin numarul de goluri marcate. Un simplu 1-0 pentru danezi in partida cu Germania ar duce la urmatorul clasament in grupa B: 1. Portugalia 6 puncte (3-3 golaveraj in meciurile directe), 2. Danemarca 6 puncte (3-3 golaveraj), 3. Germania 6 puncte (1-1 golaveraj). In sferturi s-ar califica Portugalia si Danemarca. Altfel, chiar si cu zero puncte dupa doua partide, Olanda tot nu si-a pierdut speranta ca se va califica in sferturi. Are nevoie de o victorie la doua goluri in fata Portugalia, dar mai trebuie si ca Germania sa invinga Danemarca (indiferent de scor). Daca acesta va fi scenariul, atunci Olanda, Danemarca si Portugalia ar avea fiecare 3 puncte. La departajare, potrivit criteriului impus de UEFA, se iau in calcul meciurile directe (ar fi egalitate intre cele trei) si apoi golaverajul realizat in partidele directe. Si cu o victorie la doua goluri in fata lusitanilor, batavii ar fi singurii cu un golaveraj pozitiv, ei si nemtii urmand a se califica in „sferturi”. Daca, insa, Olanda rateaza obiectivul, atunci selectionerul Bert van Maarwijk va fi, cu siguranta, demis!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
175 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger