AcasăSPORTVezi ce sansa nesperata are Poli de a nu retrograda

Vezi ce sansa nesperata are Poli de a nu retrograda

Presedintele FRF Mircea Sandu a declarat, la finalul sedintei Comitetului Executiv, ca va solicita UEFA ca toate cele sapte echipe care ar putea juca in Europa sa fie auditate de forul european. Auditul nu va avea efecte asupra licentelor, in cel mai rau caz asupra bugetului FRF. „Chiar daca auditul dovedeste ca Steaua sau Dinamo au probleme, licenta nu le poate fi retrasa. Auditul UEFA are un rol extrem de important pentru mine. Amenzile luate de FRF nu mai conteaza cand vezi 8000 de oameni care ies in strada”, a declarat Mircea Sandu.

El a observat cat de usor putea scapa de retrogradare Bistrita: „Tata Jean putea sa plateasca foarte usor datoria Gloriei Bistrita, putea imprumuta suma aceea de oriunde, 100.000 de euro. El a catadicsit sa dea in judecata si pe cine trebuia si pe cine nu trebuia.”

Sedinta Cex nu a lamurit soarta Politehicii Timisoara. In acest moment exista doar o certitudine: Poli nu va juca in cupele europene. Dar Cex a aprobat modificarea regulamentului de licentiere, care acum prevede ca toate criteriile legate de datoriile cluburilor catre stat trebuie rezolvate de cluburi in relatie directa cu statul. Daca statul ii pasuieste, atunci nu mai sunt probleme.

Or, tocmai acest aspect ii poate face fericiti pe timisoreni, care sustin ca datoriile lor financiare au fost compensate sau pasuite de catre stat. O decizie finala in cazul  Timisoarei va fi luata intr-o noua sedinta Cex din 20 iunie.

Presedintele Timisoarei e circumspect in legatura cu sansele echipei sale de a continua in Liga 1, dar e entuziasmat ca echipele care pot juca in Europa vor fi auditate: „Nu stiu nimic din ce s-a vorbit astazi in sedinta. Pana nu vedem publicata decizia, nu putem comenta. Eu cred in continuare in salvare. Daca se va face un audit, pur si simplu va veti cutremura de ceea ce se intampla si de modul in care se judeca. Ar fi ca si cum va uitati pe fereastra acum si sa va convinga ca afara e intuneric, desi e plina zi”, a declarat Marian Iancu.

author avatar
Radu Padure
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger