AcasăSPORTVezi ce decizie a primit Gigi Becali in Dosarul Valiza!

Vezi ce decizie a primit Gigi Becali in Dosarul Valiza!

Gigi Becali, finantatorul Stelei, a luat cu asalt, de la prima ora, sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru un nou termen in Dosarul Valiza.

Initial, patronul Stelei fusese achitat, inca procurorii DNA au facut recurs, astfel ca dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii DNA cer o pedeapsa de patru ani de inchisoare, cu executare, pentru Gigi Becali, iar acesta s-a aparat in fata magistratilor folosind Constitutia Romaniei.

Conform gsp.ro, Becali a precizat, in fata magistratilor, ca „Orice pot sa reapreciezi, numai Constitutia nu poti sa o reapreciezi. Constitutia, la articolul 11, spune clar: orice conventie europeana sau internationala care este ratificata de Parlamentul Romaniei face parte din dreptul intern. Conventia europeana si internationala si conventia ONU privind coruptia trebuiesc aplicate in legislatia romaneasca. Acolo spune clar definitia coruptiei in mediul privat. La recurs, procurorul spune altceva”.

Gigi Becali a petrecut mai bine de o ora la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dar fara mare folos, magistratii luand decizia de a amana verdictul pentru 22 aprilie.

Dosarul Valiza dateaza din 2008, cand Gigi Becali a oferit 1,7 milioane de euro jucatorilor de la Universitatea Cluj pentru ca acestia sa faca tot posibilul pentru a se impune in meciul cu CFR Cluj din campionat. Steaua, formatia patronata de Gigi Becali, si CFR Cluj se aflau in duel direct pentru castigarea campionatului national de fotbal.

In cele din urma, CFR Cluj s-a impus, cu 1-0, in disputa cu Universitatea si a devenit campioana nationala.

author avatar
Cristi Ionita
564 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger