AcasăSPORTVezi ce adversari asteapta echipele romanesti in cupele europene!

Vezi ce adversari asteapta echipele romanesti in cupele europene!

Dupa ce Rapid a debutat, deja, aseara, in preliminariile Europa League, alte trei reprezentante ale Romaniei (CFR Cluj, FC Vaslui si Steaua) isi vor afla, astazi, primii adversari europeni.

Aceasta este a 58-a editie a Cupei Campionilor Europeni sau Ligii Campionilor

CFR Cluj, campioana en-titre a Ligii 1, va intra in focuri in turul III preliminar al UEFA Champions League. Ardelenii vor fi capi de serie in turneul campioanelor, astfel ca evita adversari precum FC Basel, Anderlecht, Celtic Glasgow, Dinamo Zagreb sau Partizan Belgrad. In schimb, elevii lui Ioan Andone ar putea da piept cu formatii incomode, precum AEL Limassol, Slovan Liberec sau Maribor.

Cei mai accesibili adversari ar fi Zestafoni, Ekranas sau Ventspils. Vicecampioana FC Vaslui va evolua in turneul non-campioanelor si nu va fi cap de serie, nici macar la tragerea la sorti pentru turul III preliminar al Champions League. Astfel, trupa lui Marius Sumudica nu are alta solutie decat sa intalneasca un adversar de top, precum Dinamo Kiev, Panathinaikos Atena, FC Copenhaga sau Fenerbahce Istanbul. Meciurile din aceasta faza a competitie vor avea loc pe 31 iulie sau 1 august, turul, si 7 sau 8 august, returul.

Steaua si Rapid isi afla si ele, astazi, adversarii din turul III preliminar al Europa League, cu mentiunea ca Rapidul trebuie sa elimine gruparea finlandeza MYPA aentru a fi interesata de tragerea la sorti. Daca Steaua este cap de serie, si evita adversari precum Inter Milano, FC Liverpool sau Olympique Marseille, giulestenii vor intra in urna outsiderelor si vor avea nevoie de mult noroc pentru a nu infrunta un adversar dificil. In cel mai urat scenariu, Steaua va putea da peste Mlada Boleslav, Omonia Nicosia sau Hajduk Split. In schimb, Rapid ar fi norocoasa daca ar nimeri cu adversari precum Levski Sofia, Legia Varsovia, Maritimo Funchal, Gent sau Young Boys Berna. Meciurile din aceasta faza a competitiei se vor disputa pe 2 august (turul) si 9 august (returul). Dinamo, cea de-a treia reprezentanta a Romaniei in Europa League, va intra in focuri abia in play-off, „alb-rosii” urmand sa-si afle adversarul la tragerea la sorti care va avea loc pe 10 august.

author avatar
Cristi Ionita
616 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger