AcasăSPORTVettel s-a impus fara probleme la Valencia

Vettel s-a impus fara probleme la Valencia

Germanul Sebastian Vettel, de la Red Bull Racing, a castigat Marele Premiu de Formula 1 al Europei, de la Valencia.

Campionul mondial en-titre s-a impus fara probleme in cursa din Spania pe care a dominat-o de la un capat la celalalt. Vettel a plecat din pole-position si si-a marit constant avantajul fata de adversari, incheind cursa cu peste 12 secunde in fata spaniolului Fernando Alonso.

Podiumul de la Valencia a fost completat de australianul Mark Webber, coechipierul lui Vettel de la Red Bull Racing. Germanul Michael Schumache, fostul campion mondial, a incheiat cursa abia pe locul 17, dupa ce s-a lovit cu rusul Petrov si a trebuit sa stea mai bine de 30 de secunde la boxe.

A fost a sasea victorie obtinuta, din opt curse, de Vettel in acest sezon. Pilotul lui Red Bull Racing a ajuns la 186 de puncte in clasamentul general si are un avans de 77 de puncte fata de britanicul Jenson Button si fata de australianul Webber. La constructori, formatia austriaca are 89 de puncte avans fata de britanicii de la McLaren Mercedes.

Etapa a noua a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al Marii Britanii, de la Silverstone, va avea loc peste doua saptamani, pe 10 iulie.

author avatar
Cristi Ionita
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger